02 / 05 / 2024

Yapı Denetim Yönetmeliği

Yapı Denetim Yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi illerdeki yapı denetim kuruluşları seçeneğini artırdı. Düzenlemeyle, inşaatların durmasının önüne geçilerek, vatandaşın mağdur olmadan rekabete dayalı, daha kaliteli bir hizmet alması sağlanacak

Belediyeler ile tapu daireleri entegre olmalı!

Ülkemizde son dönemde, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi amacıyla birçok düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda Yapı Denetim Yönetmeliği, iskan zorunluluğu gibi birçok uygulamayla, yeni yapıların yasalara uygun bir şekilde inşaa edilmesine dikkat ediyor

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında uygulanacak uyumlaştırılmış teknik şartnamalerin duyurulmasına ilişkin tebliğ bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği!

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği bugünkü 31331 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yapı Denetim Yönetmeliği Haberi

Yapı Denetim Yönetmeliği

Çevre ve ŞehircilikBakanlığı, Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, yapı denetim kuruluşlarının sayısını belirleyen il nüfusu kriterleri üzerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, her il için o ilde faaliyet gösterebilecek yapı denetim kuruluş sayısı TÜİK’ten elde edilecek bir önceki yılsonuna ait nüfus istatistiklerinin 20 bine bölünmesiyle elde edilecek.  Ancak bu sayının, toplam denetlenen inşaat alanın kuruluş yetki sınırı olan 360 bin metrekareye bölünmesi ile elde edilen sonuç,  yüzde 10 oranında artırılacak. Çıkan sonuç, belirlenen sayıdan az çıkması halinde o ilde faaliyet gösteren kuruluş sayısı toplam denetlenen inşaat alanına göre belirlenecek.

İlde faaliyet gösteren yapı denetim firmalarının ceza alarak faaliyetlerinin durdurulması halinde, yedek bekleyen yapı denetim firmaları devreye sokulacak. İlde yedekte bekleyen kuruluş olamaması halinde ise yeni...