04 / 05 / 2024

yapı denetimi bağımsız olmalı

yapı denetimi bağımsız olmalı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" panelinde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı.

Hüseyin Kaya: Yapı denetimi bağımsız olmalı!

İMO Adana Şubesi ve YDKB işbirliğiyle düzenlenen panelde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı.Yapı denetiminin sağlıklı gerçekleştirilebilmesinin yolunun da yapı denetiminin bağımsız olmasından geçtiği kaydedildi.

Koray GYO Liberte projesindeki 20.8 milyon TL'lik 3 bağımsız bölüm Koray Yapı'ya devredildi!

Koray GYO Liberte projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirket 20.8 milyon TL'lik 3 bağımsız bölümüm bölümün Koray Yapı'ya devredilmesine karar verdi. İşte o devir işleminin sebebi...

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Sinpaş GYO, Aqua City 2010'daki 8 adet bağımsız bölümü 40 milyon TL'ye Sinpaş Yapı'ya sattı!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1958 Parselde yer alan Sinpaş Aqua City 2010'daki 8 adet bağımsız bölümün satışının yapıldığını duyurdu. İşte satış bedelleri ve tüm ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 496 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 563 ada 5 parselde yer alan 496 adet konuttan oluşan bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 17 Aralık tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 53 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 566 Ada 1 Parselde yer alan 53 adet konuttan oluşan bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 26 Kasım 2021 tarihinde alındı. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 420 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 563 Ada 7 Parselde yer alan 420 adet konuttan oluşan bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 26 Kasım 2021 tarihinde alındı. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 257 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 563 Ada 2 Parselde yer alan 251 adet konut ve 6 adet ticari üniteden oluşan toplam 257 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 23 Kasım tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 119 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul, Çekmeköy, Kirazlıdere Mahallesi 570 Ada 3 Parselde yer alan 109 konut ve 10 ticari üniteden meydana gelen toplam 119 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 12 Kasım 2021 tarihinde alındı. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 54 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 565 Ada 1 Parselde yer alan 47 adet konut ve 7 adet ticari üniteden oluşan toplam 54 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 2 Kasım 2021 tarihinde alındı.

Cer İstanbul'daki 77 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Cer İstanbul'daki 77 adet bağımsız bölüme ait tadilat yapı ruhsatları 26 Ekim 2021 tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 232 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 564 Ada 1 Parselde yer alan 226 adet konut ve 6 adet ticari üniteden oluşan toplam 232 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 27 Ekim tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 123 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul  Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 570 Ada 1 Parselde yer alan 107 adet konut ve 16 adet ticari üniteden oluşan toplam 123 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 22 Ekim'de alındı. 

yapı denetimi bağımsız olmalı Haberi

yapı denetimi bağımsız olmalı

Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, inşaat sektöründe yapı denetiminin çok ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili olarak TBMM'de bekleyen bir yasa tasarısı olduğunu hatırlatan Biçer, Türkiye'nin dünyanın önemli deprem kuşakları üzerinde bulunduğunu, ekonominin de inşaat sektörüne dayalı olarak kurgulandığını belirtti. 


Tüm bu unsurlar göz önüne alındığında inşaat sektörünün ve yapı denetiminin hem ekonomik hem de sosyolojik açıdan büyük önem taşıdığını vurgulayan Biçer, İMO Adana Şubesi olarak önümüzdeki günlerde yalıtım, iskele, kalıp sistemleri, iş sağlığı ve güvenliği, TOKİ inşaatlarının kalitesi ve güvenliği konulannda da etkinlikler yapacaklannı sözlerine ekledi. 


"YASA VE YÖNETMELİKLER SORUNLARI ÇÖZMEDİ" 


İMO 2. Başkanı Şükrü Erdem, 29 Haziran 2001 tarihinde yürürlüğe giren ve 10 yıl boyunca 19 pilot ilde uygulanan...