09 / 05 / 2024

Yapı denetimi hizmetleri

Yapı denetimi hizmetleri

Yapı denetim kuruluşları, fennî mesuliyet ilgili idareye karşı üstlenmiş oluyor. Ancak, bir işin yapı denetim görevlisinin denetimi altında yapılmış olması yüklenicinin, üstlenmiş olduğu işi bütünüyle projelerine olan sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor...

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Erkan Fidan tarafından kuruldu.

Yapı denetimi nedir? Belediyelerin denetim sürecindeki rolü ne?

Ekonomik büyümenin en önemli rolü olan inşaat sektörü, çevremizdeki fiziksel yapıların güvenliği ve kalitesi açısından kritik bir sektördür. Bu açıdan, yapı denetimi, inşaat sürecinin en önemli parçasıdır. Yapı denetiminin önemi ve merak edilen konular neler?

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Büyük ve Uğur Köse ortaklığında kuruldu.

Quantum İstanbul Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Quantum İstanbul Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Şeyhmus Cantürk tarafından kuruldu.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Etik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Etik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Deniz Çınar tarafından kuruldu.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Piramit Var Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Piramit Var Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Atasayar tarafından kuruldu.

Kuum Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuum Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Umut Kılıç tarafından kuruldu.

Yapı denetimi hizmetleri Haberi

Yapı denetimi hizmetleri

Yapı denetim hizmetleri!

Yapı denetim kuruluşları imar mevzuatı uyarınca öngörülen fennî mesuliyeti ilgili idareye karşı üstlenmiş oluyor. Denetim kuruluşları, denetçi mimar ve mühendisler, proje müellifleri, laboratuvar görevlileri ve yapı müteahhidi ile birlikte yapının ruhsat ve eklerine, fen, sanat ve sağlık kurallarına aykırı, eksik, hatalı ve kusurlu yapılmış olması nedeniyle ortaya çıkan yapı hasarından dolayı yapı sahibi ve ilgili idareye karşı, kusurları oranında sorumlu oluyor.


Yapım işleri genel şartnamesi kapsamında, yapı denetim hizmetlerine ilişkin bazı esaslara yer veriliyor. Şartnamede yer alan hükümlere göre, bir işin yapı denetim görevlisinin denetimi altında yapılmış olması yüklenicinin, üstlenmiş olduğu işi bütünüyle projelerine, sözleşme ve şartnamelerine, fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapmak hususundaki yükümlülüklerini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor.


Yapı denetim hizmetleri

İşlerin denetimi

Madde 15- Sözleşmeye bağlanan her türlü...