04 / 05 / 2024

Yapı işleri tesisat tebliğinde değişiklik

Yapı işleri tesisat tebliğinde değişiklik

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ kapsamında değişiklik yapıldı. Değişiklik tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İçişleri Bakanlığı 81 ilden 712 personel alacağını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 kentten 712 personel alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan duyuru da hangi ilden kaç personel alımı yapılacak ve başvuru genel ve özel şartları neler? 

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Bakanlık bünyesine 1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bakanlığın merkez teşkilatına ve taşra teşkilatında da istihdam etmek üzere toplamda 1608 sözleşmeli personel alınacağını belirtildi.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu, KPSS şartlı yüzlerce memur alacak! 

İş arayan gençleri sevindirecek haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık 713 memur ve personel alımı yapılacağını ilan etti. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı’na Göç İdaresi Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılacak açıklama alınacak personeller için KPSS şartının aranmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı, bünyesinde görevlendirilmek üzere memur alımı yapılacağını duyurdu. 13 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Göç İdaresi Başkanlığı’na istihdam edilmek üzere memur alımı yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylarda ikamet şartı ve KPSS puan şartı aranmadığı öğrenildi. Peki, başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar nelerdir?

İçişleri Bakanlığı personel alımı için başvuru ekranı açıldı! E devlet'ten başvuru yapabilirsiniz

İçişleri Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan bu açıklamayla iş arayan kişiler personel alımının hangi şartlara göre yapılacağını merak etmeye başladılar. Peki personel alımı için detaylar belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı tek tek açıkladı! Tam 335 sözleşmeli personel alınıyor! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 335 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı şartları neler, hangi kadrolara personel alınacak?

İçişleri Bakanlığı 355 sözleşmeli personel alımı yapacak! Avukat, Büro Personeli, Psikolog, Mühendis…

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 355 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirilmek üzere farklı kadrolarda personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Yapı işleri tesisat tebliğinde değişiklik Haberi

Yapı işleri tesisat tebliğinde değişiklik

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

"Bu Tebliğ ekindeki Genel Teknik Şartname Bölümlerinde atıfta bulunulan standart ve mevzuatın, Tebliğin yayım tarihinden sonra güncellenmiş olması durumunda, güncel mevzuata atıf yapılmış sayılır." hükmü eklenen tebliğ 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek.


TEBLİĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK

ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)’DE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 30/6/2007 tarihli ve 26568 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)’e aşağıdaki madde eklenmiştir.

“MADDE 1/A – Bu Tebliğ ekindeki Genel Teknik Şartname Bölümlerinde atıfta bulunulan standart ve mevzuatın, Tebliğin...