22 / 12 / 2024

Yapı izin İstatistikleri 2016 verileri

Yapı izin İstatistikleri 2016 verileri

YAPI izin istatistiklerine göre daire sayısında İstanbul ilk sırayı aldı. Ardahan, Hakkari ve Bayburt ise daire sayısının en düşük olduğu üç il oldu.

Konut arzı frene bastı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2024 2. Çeyrek Yapı İzin İstatistikleri konut üretiminde yavaşlamaya işaret ettiğini belirtti.

'Sarıyer’in tabutu' olarak bilinen rezidans inşaatı önünde eylem: Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz!

Sarıyer kent ve doğa savunucuları, 35 senedir Sarıyer Hacıosman Kavşağı’nda inşaat halindeki otel inşaatının yeniden başlamasına tepki göstererek “Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Edirne'de 'tiny house' ve kaçak yapılara artık izin verilmeyecek!

Edirne'nin tarım arazilerini korumak amacı ile tiny house (küçük ev) ve kaçak yapılara izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı kullanma izin belgesi nedir, nereden alınır?

İnşaat halindeki konutların bittiği andan itibaren izin belgesi ya da iskân belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021 nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021!

2021 imar harçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021 arttı mı? İşte tüm merak edilenler...

Yapı izin İstatistikleri 2016 verileri Haberi

Yapı izin İstatistikleri 2016 verileri

YAPI izin istatistiklerine göre gerek yapıların toplam yüzölçümünde gerekse daire sayısında İstanbul ilk sırayı aldı. Daire sayısının en düşük olduğu üç il ise Ardahan, Hakkari ve Bayburt oldu. Türkiye'de bir yılda  750 bin 336 daire inşa edildi.


Türkiye İstatistik Kurumunun 'Yapı izin İstatistikleri' araştırmasına göre geçtiğimiz Ocak-Aralık arasındaki bir yıllık dönemde, yapı sahipliliğine göre özel sektör 130.1 milyon metrekare ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 16.2 milyon metrekare ile devlet sektörü ve 3.9 milyon metrekare ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısı ele alındığında geçtiğimiz bir yıllık dönemde ise 750 bin 336 dairenin 683 bin 642’sini özel sektör, 47 bin 612’sini devlet sektörü. 19 bin 82’sini ise kooperatifler inşa etti. 


Yapıların toplam yüzölçümüne göre 28,1 milyon metrekare ile İstanbul en yüksek...