05 / 05 / 2024

yapı izin ruhsatları 2017

yapı izin ruhsatları 2017

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Emlak Konut GYO Taşdelen projesinin yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, "İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında toplam 462 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 7 Mayıs tarihinde alındı.

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Acarkent'in 'yapı ruhsatları iptal edildi' iddialarına yalanlama!

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Acarkent’in yapı ruhsatlarının iptal edildiğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Acarkent villalarının yapı ruhsatları iptal edildi!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

Büyükyalı tadilat yapı ruhsatları alındı!

Büyükyalı İstanbul'daki 774 Ada 73 Parselde yer alan L ve O bloklarda revizyona gidildi ve tadilat yapı ruhsatları 25 Şubat 2020 tarihinde alındı...

Nidapark Küçükyalı'nın tadilat yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO güvencesi ile inşa edilen Nidapark Küçükyalı projesinin tadilat yapı ruhsatları alındı...

Faizler düştü, konut stoku eridi! 

TÜİK 2019 yılına ilişkin yapı izin istatistiklerini yayımladı. Verilere göre; faizlerin düşmesiyle, konut stoku 2010 yılından bu yana ilk kez eridi. 

yapı izin ruhsatları 2017 Haberi

yapı izin ruhsatları 2017

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü köşesinde dün açıklanan yapı izin istatistiklerini değerlendirdi. İşte, Alaattin Aktaş'ın yazısı..


İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri harekete geçirdi ve yapı ruhsatı alınan daire sayısı yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 500 bin adetle rekor kırdı.

1 Ekim’den itibaren yeni döneme geçilecek ve inşaatlara bazı yasakların getirilecek olması, bu yeni dönem öncesinde yoğun bir ruhsat başvurusu yaşanması sonucunu doğurdu. Yılın ilk dokuz aylık döneminde 1 milyon 106 bin daire için yapı ruhsatı alındı. Bir başka ifadeyle yılın üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı alınan daire sayısı 486 bin olarak gerçekleşti. 


Üçüncü çeyrekteki bu artışla birlikte ilk dokuz ayda ulaşılan 1 milyon 106 binlik daire sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki 705 bine göre yüzde...