04 / 05 / 2024

Yapı Kooperatiflerinde Şerefiye Bedelleri Nasıl Dağıtılır

Yapı Kooperatiflerinde Şerefiye Bedelleri Nasıl Dağıtılır

Şerefiye, aynı apartman veya sitedeki evlerin konumlarına göre fiyatlandırılması anlamına geliyor. Peki, kooperatifte şerefiye nedir? Kooperatifte şerefiye ödemek zorunlu mudur? Yapı kooperatiflerinde şerefiye bedelleri nasıl dağıtılır?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 

Yapı kooperatiflerinde istifa halinde kooperatiflerin sağladığı imkanlardan yararlanma hakkı biter mi? İstifa durumunda kooperatife ait konut geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Yapı kooperatiflerinde e-Devlet dönemi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 35 bin yapı kooperatifinde bürokrasiyi ve suistimalleri azaltmak için düğmeye bastı. Kooperatif e-Devlet üzerinden de kurulabilecek.

Fatih'teki Şerefiye Sarnıcı kiraya veriliyor! İhalesi 30 Ocak'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih'te yer alan Şerefiye Sarnıcı ile kitap satış ve kafeterya ünitelerini kiraya verecek. Kiralama ihalesi 30 Ocak'ta yapılacak...

TOKİ Van Şerefiye kura sonuç listesi!

Toplamda 248 adet konuttan meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için kura çekimi yarın yapılacak. TOKİ Van Şerefiye kura sonuç listesi henüz açıklanmadı.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası yarın!

TOKİ'nin Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında hayata geçirdiği 248 konut için kura çekimi yarın yapılacak.

Van Şerefiye TOKİ 2016 kura çekilişi yapıldı mı?

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında inşa edilen 248 adet konut kuralı olarak satılıyor. Peki Van Şerefiye TOKİ 2016 kura çekilişi yapıldı mı? İşte Van Şerefiye TOKİ 2016 tüm detayları...

TOKİ Van Şerefiye Konutları'na 5 bin 439 başvuru geldi!

Şerefiye Mahallesi'nde yapılan konutlara başvuru süresi tamamlandı. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde ağır hasar gören sosyal meskenlerin yerine yapılan ve TOKİ tarafından satışa sunulan 248 konuta vatandaşlar ilgi gösterdi.

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru!

248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için kura çekimi yapılacak. Peki, TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru ne zaman?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi 9 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Projede fiyatlar 115 bin 155 TL'den başlıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi konut teslimi yarın yapılacak!

425 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için teslim dönemi yarın başlayacak.

TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri!

Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi. TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri 23 Haziran - 14 Temmuz 2016 günleri arasında yapılacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi!

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi asil hak sahipleri için yarın başlıyor. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildiği projede normal 2+1'ler için kurası dün yapıldı.

Yapı Kooperatiflerinde Şerefiye Bedelleri Nasıl Dağıtılır Haberi

Yapı Kooperatiflerinde Şerefiye Bedelleri Nasıl Dağıtılır

Kooperatifte şerefiye nedir?

Şerefiye, aynı apartman veya sitedeki evlerin konumlarına göre fiyatlandırılması anlamına geliyor. Şerefiye fiyat bedeli, söz konusu şerefiye kriterlerinin tespit edilmesi halinde hesaplanıyor. 


Örneğin, bir binada şerefiye kriteri manzara olurken, bir başka binada ise ulaşım cephe ve yön ağırlıklı olabiliyor. Peki kooperatifte şerefiye nedir? Yapı kooperatiflerinde şerefiye bedelleri nasıl dağıtılır?


Kooperatiflerde kura ve şerefiye, üyeler ile kooperatif yönetimi arasında tartışmalara neden olan konular arasında yer alıyor. Bu nedenle şerefiyeli dairelerin kaba inşaat sırasında belirlenmesi ve kooperatif üyelerinin bu şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor.


1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 23. maddesinde “Ortaklar bu kanunun kabul ettiği esaslar dahilinde hak ve vecibelerde eşittirler.” hükmüne yer verilmiştir.


Buna göre, şerefiye bedelleri ortaklar arasında eşitliğin sağlanması amacıyla ortaklara tahsis edilecek taşınmaz yönünden önceden yapılmış değerlendirme sonucunda, bir kısım ortakların...