08 / 05 / 2024

yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri

yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında yönetmelik kapsamındaki ulusal teknik şartnamelere uygulanacak geçiş süresi hakkında tebliği yayımlandı. Peki, yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri nelerdir? İşte yanıtı..

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgeleri değerlendirme katsayıları 2023!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2023 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 32101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/3!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/3 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31949 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/2!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/2 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2021!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2021 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31433 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı!

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Halk Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'lik İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu!

Halk Varlık Kiralama tarafından Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. 'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 600 milyon Türk Lirası tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanan İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu yayınlandı.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2020!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2020 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31064 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değerli Konut Vergisi’nde yapılan değişiklik ne getirdi?

Değerli Konut Vergisi'nde yapılan değişiklikler geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı. Değerli Konut Vergisi'nde, 5 milyon Türk Lirası’nı aşan mesken nitelikli taşınmazlardan binde 3-10 oranlarında vergi alınması yer aldı...

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar belirlendi.

Lens Yapı 2020’de 1,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens Yapı, 2020'de tamamlayacağı projelerle birlikte 1,5 milyar lira ciro hedefliyor. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Kutlu, “2020’de 500 yeni istihdam yaratıp 1,5 milyar lira ciroya ulaşmaya hedefliyoruz” dedi.

Hasan Akgün'den 2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı!

Çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün mahalle muhtarlarıyla buluşarak “2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi.

yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri Haberi

yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri

Yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri!

Yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri, 29 Ağustos 2014 tarihinde 29103 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında yönetmelik kapsamındaki ulusal teknik şartnamelere uygulanacak geçiş süresi hakkında tebliğ kapsamında açıklanıyor.


Tebliğ gereğince, yapı malzemelerinin ulusal teknik şartnamelere geçiş süresi imalatçıların, yapı malzemelerini iptal edilen ulusal teknik şartnamelere veya yerine geçen ulusal teknik şartnamelere göre piyasaya arz edebilecekleri zaman aralığı olarak ifade ediliyor.


Geçiş süresi, yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri ve piyasaya arz edilme esasları


Türk Standartları Enstitüsünce, Bakanlıkça görevlendirilen Ulusal Teknik Onay Kuruluşlarınca hazırlanan bir Ulusal Rehber Dokümanı kapsayan bir standart yayımlanması halinde bu standartlarca kapsanan yapı malzemesinin uygunluk değerlendirme faaliyetleri;


a) İptal edilen ulusal standardın geçiş süresi boyunca ya iptal edilen ulusal standarda ya da yerine geçen yeni ulusal...