10 / 05 / 2024

yapı malzemesi elektrik üretecek

yapı malzemesi elektrik üretecek

İngiliz araştırmacılar, geliştirdikleri bir iletken boya ile yapı malzemelerinin elektrik üretmesini sağlamayı hedefliyor. İletken maddelerle kaplı yapı malzemeleri, binaların güneş enerjisini elektriğe dönüştürmelerine olanak sağlıyor..

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Dinlenmez Grup Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Otomotiv Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinlenmez Grup Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Otomotiv Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yiğit Dinlenmez tarafından kuruldu.

Yakupoğulları Yapı Metal Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakupoğulları Yapı Metal Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Elçi tarafından kuruldu.

Dekorofik İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Elektrik Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Dekorofik İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Elektrik Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selim Çağlayan tarafından kuruldu.

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Tuna 34 Yapı Metal Elektrik Plastik Ambalaj Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuna 34 Yapı Metal Elektrik Plastik Ambalaj Lojistik Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal Yeşilbağ tarafından kuruldu.

Ravel İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ravel İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Açan tarafından kuruldu.

Eftal Yapı Malzemeleri Elektrik Ve İnşaat Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eftal Yapı Malzemeleri Elektrik Ve İnşaat Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 520 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Kuşdemir tarafından kuruldu.

Özdem Grup Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Otomotiv Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdem Grup Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Otomotiv Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 850 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Sığın tarafından kuruldu.

Asas Hırdavat Metal İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asas Hırdavat Metal İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Binnur Barut tarafından kuruldu.

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 700.000,00 TL sermaye bedeli ile Ali Güzelyurt tarafından kuruldu.

Muzi İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Muzi İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Aslan tarafından kuruldu.

Kartalpınar Yapı Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartalpınar Yapı Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

yapı malzemesi elektrik üretecek Haberi

yapı malzemesi elektrik üretecek

İngiliz araştırmacılar, geliştirdikleri bir iletken boya ile yapı malzemelerinin elektrik üretmesini sağlamayı hedefliyor. 

Netah Limanı yakınlarındaki bir üretim merkezinde  araştırmacılar,büyük bir cendere ve silindir boyama tekniğiyle, yapı malzemelerini elektrik ileten boyayla kaplıyor. Özel üretilmiş kimyasal bileşenler plastik ya da çelik yapı malzemelerine uygulanabiliyor. İletken maddelerle kaplı yapı malzemeleri, binaların güneş enerjisini elektriğe dönüştürmelerine olanak sağlıyor. 



KURUYUNCA İLETKEN OLUYOR 


Swansea Üniversitesi araştırma görevlilerinden Eifion Jewell, ürettikleri iletken maddelerin içeriğini açıklıyor: "En basit şekliyle, dolma kalemlerde kullanılan türden karbon grafit kullanabiliyoruz. Çünkü kalemler elektriği iletebilir. Gümüş gibi iletkenler de kullanmak mümkün. Gümüş mürekkep üretebiliyoruz. Kuruttuğumuzda iletken hale geliyor." 


DUVARLAR VE ÇATILARDA 


Özel bir ısıtıcıdan yararlanan araştırmacılar, iletken maddeleri kurutarak yapı malzemeleri üzerinde test ediyor. İletken boyayla kaplı yapı malzemelerinin özellikle duvarlar ve çatılara uygulanması hedefleniyor. Proje...