30 / 04 / 2024

Yapı Mekaniği konferansı nerede

Yapı Mekaniği konferansı nerede

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.

AKM'nin sahne mekaniği ihalesi döviz cinsinden yapılacak!

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yeniden inşasında yapılacak sahne mekaniği ve profesyonel sistemleri ihalelerinde yabancı para cinsinden teklif verilebilecek.

Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı yapıldı!

Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı yapıldı. Tsesmelis: "Türkiye ile özellikle sanayici, üniversite ve araştırmacı konularında daha güçlü işbirliği yapmalıyız, Türkiye’nin inşaat sektöründen yardım alacağımızı düşünüyorum" dedi.

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı başladı!

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.

Safranbolu'da iklim değişikliği konferansı yapıldı!

Safranbolu geçtiğimiz hafta Türkiye’nin de kurucuları arasında bulunduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Zemin mekaniği inşaat mühendisliğinin olmazsa olmazı!

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu, Türkiye'nin zemin algısını ve yapılaşmada geoteknik disiplinin önemiyle ilgili sorularımızı yanıtladı...

Eyüp prefabrik köy binası yapım işi ihalesi 19 Eylül'de!

Eyüp İlçesi Işıklar köyüne çok amaçlı (kütüphane, aile hekime odası, bekleme salonu, toplantı odası) prefabrik köy binası yapım işi ihalesi açık artırma usulüyle 19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek...

Konya'da 416 adet konut yapım işi: 4 milyon 64 bin liraya!

Konya Ereğli Belediye Başkanlığı Konya Cahı Mahallesi ve Şinasi Mahallesi 'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İhale 27 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00 'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Taşkent inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Konya İli Taşkent İlçesi 84 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek.

TOKİ afet ve acil durum hizmet binası inşaat yapım işi ihalesi bugün!

TOKİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı hizmet binası ile alt yapı ve çevre düzenleme inşaatı yapım işi ihalesi 2. oturumu 9 Eylül 2013 tarihinde (bugün) yapılacak...

TOKİ afet ve acil durum hizmet binası inşaat yapım işi ihalesi yarın!

TOKİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı hizmet binası ile alt yapı ve çevre düzenleme inşaatı yapım işi ihalesi 2. oturumu 9 Eylül 2013 tarihinde (yarın) gerçekleşecek...

Konya'da inşaat yapım işi ihalesi: 18 milyon 305 bin liraya!

Kulu Belediyesi Başkanlığı Kulu ilçesi Cami-kebir Mahallesi 'nde arsa bedeli karşılığı kat karşılığı inşaat yapım işi yaptıracak, ihale 24 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00 'de gerçekleştirilecek.

Ankara'da inşaat yapım işi: 8 milyon 916 bin liraya!

Altındağ Belediye Başkanlığı Ankara ili, Altındağ ilçesi, Karapürçek ve Gültepe Mahallelerinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edilecek. İhale 18 Eylül 2013 tarihinde saat 16:00 'da gerçekleştirilecek.

Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik koşulları!

Yapı alanının özelliğinin, yapılan işin ve tehlikelerinin ve çalışma şartlarının gerektirdiği durumlarda "Yapı Alanları İçin Asgari Sağlık ve Güvenlik Koşulları"nın uygulanması gerekiyor. İşte o koşullar...

Yapı Mekaniği konferansı nerede Haberi

Yapı Mekaniği konferansı nerede

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.


Türkiye’nin birçok üniversitesinden yapı mühendislerinin katıldığı konferansın açılış töreni bir otelde yapıldı. Açılış törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve birçok akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, yapıların depreme karşı risk analizlerinin doğru yapılması ve bunun yanı sıra laboratuvar çalışmalarının da yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yapı Mekaniği Laboratuvarları toplantısının temel amacının akademik ve bilimsel alanda yapılan araştırmaları tartışmak, genç araştırmacıları bu konuda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Altun ayrıca teorik çalışmaların deneysel çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapı Mekaniği Laboratuvarları Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sinan Altın ise...