07 / 05 / 2024

yapı taşıyıcı sistemi stabilitesi

yapı taşıyıcı sistemi stabilitesi

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre, bina taşıyıcı sisteminin yangın direncinin belirlenmesinde, yük taşıma kapasitesi, bütünlüğü ve yalıtımı göz önüne alınıyor. İşte diğer esaslar...

Kartal Loft'ta yüzde 50 peşin 120 ay vade fırsatı!

MSY Yapı imzasıyla Yakacık'ta yükselen proje Kartal Loft'ta yüzde 50 peşin 120 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Kartal Loft'ta konut fiyatları ne kadar?

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Siltaş Korupark'ta yüzde 5 indirim 12 ay sıfır faiz fırsatı!

Siltaş Yapı tarafından hayata geçirilen Siltaş Korupark projesi, oksijen deposu Aydos Ormanı’nın hemen yanı başında yükseliyor. Siltaş Korupark'ta  yüzde 5 indirim  12 ay sıfır faiz fırsatı ile satışta. İşte Siltaş Korupark projesi ile ilgili ayrıntılar...

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

D Diamond'dan pırlanta beş taş yüzüklere yüzde 50'ye varan indirim! 6 Kasım 2022 fiyat listesi... 

D Diamond'dan pırlanta pırlanta beş taş yüzüklere yüzde 50'ye varan indirim yapıldı. Peki, D Diamond pırlanta tektaş küpeler kaç TL? İşte 6 Kasım 2022 D Diamond pırlanta beş taş yüzük fiyat listesi... 

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

44. Yapı Fuarı başladı!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında bulunan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bugün başladı...

44. Yapı Fuarı yarın başlıyor!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul yarın başlıyor. 

44'üncü Yapı Fuarı için geri sayım! Çarşamba günü başlıyor!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörüne değer katan fuarlar arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı...

Düşler Vadisi 1. Etap'ta yüzde 5 indirim fırsatı!

Emlak Konut GYO güvencesiyle Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat - FBA Yapı tarafından inşa edilen Düşler Vadisi 1. Etap'ta yüzde 5 indirim fırsatıyla konut sahibi olma imkanı sunuluyor...

yapı taşıyıcı sistemi stabilitesi Haberi

yapı taşıyıcı sistemi stabilitesi

Bina taşıyıcı sistemi stabilitesi nedir?

Bina taşıyıcı sisteminin yangın direncinin belirlenmesinde, yük taşıma kapasitesi, bütünlüğü ve yalıtımı göz önüne alınır.


Bina taşıyıcı sistem ve elemanlarının, gerek bir bütün olarak ve gerekse her bir elemanıyla, bir yangında insanların tahliyesi veya söndürme süresinde korunmaları için yeterli bir zaman boyunca stabil kalmalarını sağlayacak şekilde hesaplanarak boyutlandırılması mecburidir.


Yapı elemanları ile birleşik olarak kullanılan mamuller dâhil olmak üzere, yapı elemanlarının yangın karşısındaki tepkileri ve dirençleri için ilgili yönetmelikler ve standartlar esas alınır.


Çevreye yangın yayma tehlikesi olmayan ve yangın sırasında içindeki yanıcı maddeler çelik elemanlarında 540 0C üzerinde bir sıcaklık artışına sebep olmayacak bütün çelik yapılar, yangına karşı dayanıklı kabul edilir. 


Alanı 5000 m2’den az olan tek katlı yapılar hariç olmak üzere, diğer çelik yapılarda, çeliğin sıcaktan uygun...