03 / 05 / 2024

yapı üretim ve denetim süreçleri

yapı üretim ve denetim süreçleri

Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi için Komisyonda görüşmeler başladı..

Ema Geoteknik İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Madencilik İth.İhr.Üretim Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ema Geoteknik İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Madencilik İth.İhr.Üretim Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Ali Fuat Tut ve Enes Tut ortaklığında kuruldu.

HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü 9 Nisan'da tanıtılacak!

MÜSİAD tarafından yapımına başlanacak, 2021 yılında başlanacak en büyük üretim ve ticaret üssü projesi olacak HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü 9 Nisan'da tanıtılacak.

Best Art Mimarlık Yapı Üretim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Best Art Mimarlık Yapı Üretim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Sarı tarafından kuruldu.

Kadir Has Üniversitesi, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje ile işbirliği yapacak!

Kadir Has Üniversitesi, eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik işbirliğini geliştirmek amacıyla Yapı Merkezi ve Yüksel Proje ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Trigon Tasarım Yapı Malzemeleri Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Trigon Tasarım Yapı Malzemeleri Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Can Sarıöz ve Bora Bayseçkin ortaklığında kuruldu.

Plenus Yapı Üretim Merkezi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Plenus Yapı Üretim Merkezi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de Bülent Şensoy tarafından kuruldu. 

Yapı denetim ve kentsel dönüşüm deprem riskini azaltır!

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu, Diyarbakır'daki konut, yapılar ve kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o haber...

Veratek Yapı Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Veratek Yapı Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Kenan Başarık tarafından kuruldu.

Akyıldızlar Yapı Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyıldızlar Yapı Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Akyıldız tarafından 100 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Gümüşpınar Mahallesi, Millet Caddesi, Yaprak Sokak'ta kuruldu.

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde Furkan Kuz tarafından 500 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirketin adresi; Emek Mahallesi Fatih Caddesi Kağan Sokak No:5A/1 Sancaktepe - İstanbul...

Teorim Yapı Malzemeleri ve İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teorim Yapı Malzemeleri ve İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 8 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirketin ortakları; Füsun Apaydın, Satı Şule Çelik, Elif Yılmaz...

Taşkent Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkent Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 7 Ağustos 2014 tarihinde Mustafa Atabek vfe Murat Aynacı tarafından 50 bin TL sermaye ile İstanbul İçerenköy'de kuruldu.

Bıçakçı Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bıçakçı Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 6 Ağustos 2014 tarihinde İstanbul Üsküdar Aydın Han 'da Dilek Bıçakçı tarafından 100 bin TL sermaye ile kuruldu.

yapı üretim ve denetim süreçleri Haberi

yapı üretim ve denetim süreçleri

Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi.

Teklif ile; yapı planlama, üretim ve denetim süreçlerinde içmimar ve peyzaj mimarlarının da yer alması amaçlanıyor.

Kanun gerekçesinde "İçmimarlar, içmimarlık hizmetlerini 4 yıllık linsans eğitiminden sonra, uzmanlığı ve çalışma konularına göre, Oda'nın ilgili kanun ve yönetmeliklerinde uygun olarak yapmaya yetkili, yükümlülüklerini yerine getirerek üyelik sıfatını ve unvanını koruyan, çalışması kısıtlanmamış, serbest, kamu görevlisi ya da ücretli çalışanlardır.

Mevcut hukuki düzenlemelerin zamanın ruhuna uygun güncellenmemesi, içmimar ve peyzaj mimarlarının ihtisas alanlarında eser vücuda getirmelerine, uygulama sorumluluğunu üstlenmelerine imkan vermemektedir.

İlgili kanunlarda gerekli düzenlemeler yapılarak içmimar ve peyzaj mimarlığı mesleğini kötüleştiren yetkisiz olan kişilerin bu meslekleri icra etme cüretleri ve çabalarına engel olunmalıdır.

Yapı Planlama, üretim ve denetim sürecinde diğer yapı tasarı...