08 / 11 / 2024

yapılandırma masrafı

yapılandırma masrafı

2008 yılı içerisinde konut kredisi çeken vatandaş, faiz düşünce devlet bankasına gitti, borcunu yeniden taksitlendiren vatandaştan alınan 1079 TL 'lik ücret hakim kararı ile iade edilecek

Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Milyonlarca vatandaşı borçtan kurtaracak yapılandırma süreci başladı. Başvurular internetten yapılabilecek. Faizler silinecek, ana para 36 aya kadar taksite bölünebilecek. İşte tüm merak edilenler...

Müjde! Vergi ve prim borcu yapılandırma işlemlerinizi internetten anında yapabilirsiniz!

500 milyar liralık borcun yapılandırılacağı, prim ve vergilere ilişkin düzenleme dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve yapılandırma işlemleri başladı.

Emlak vergisi yapılandırma 2020!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2020...

Taşınmaz kiralamaları yapılandırma kapsamına dahil edildi!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan; belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamalarına yönelik teklif yapılandırma kapsamına dahil edildi. 

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

Bendevi Palandöken: Kiralar için 60 ay vadeli yapılandırma olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa özel paket hazırlanması gerektiğini ve pakette vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma olması gerektiğini belirtti.

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

Ev almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ''En ucuz kredi imkânı sağlayan bankanın hangisi?'' geliyor. İşte konut kredisi yapılandırma yapan bankalar ve faiz oranları...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Yüksek faizle konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredisinde, faizler düştüğünde tüketici düşük faizden kredisini ödemeyi isteyebiliyor. Bu durumda konut kredisi yapılandırma işlemi karşımıza çıkıyor. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Yüksek faizli konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle önceden konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırma olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

yapılandırma masrafı Haberi

yapılandırma masrafı


Mahkeme, kredilerde yeniden taksitlendirme olarak bildiğimiz ’yapılandırma’ işleminde bankaların hiçbir şekilde ’masraf’ adı altında ücret talep edemeyeceği kararına vardı. Sabah gazetesinin haberine göre; bir kamu bankasından konut kredisi alan Fikret Korkmaz’ın masraf adı altında ödediği 1079 TL ’konut kredisi yeniden yapılandırma masrafı’nın iadesine karar verildi. Bu, yapılandırma adı altında alınan ücretlerle ilgili ilk uygulama oldu. 

Dosya-sair masraf 

Fikret Korkmaz, 4 Mart 2008’de bir bankadan konut kredisi çekti. Şube, Korkmaz’dan 1200 TL’si ’dosya masrafı’ve 607 TL’si ’sair masraf’adı altında toplam 1807 TL para kesti. Faiz oranlarındaki değişme sebebiyle bankaya müracaat eden Korkmaz, 10 Eylül 2009’da borcunu yeniden takside bağlattırdı. Banka şubesi, bu ’yapılandırma’ sırasında Fikret Korkmaz’dan sıfırdan kredi çekiyormuş gibi 1079 TL ‘yapılandırma bedeli’ aldı. Mahkemeye başvuran Korkmaz, parasını tahsil etti.


Tüketiciyi Koruma...