16 / 05 / 2024

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin kanun teklifi

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin kanun teklifi

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin, İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Komisyona havale edildi..

Edirne'de 'tiny house' ve kaçak yapılara artık izin verilmeyecek!

Edirne'nin tarım arazilerini korumak amacı ile tiny house (küçük ev) ve kaçak yapılara izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Engelli Kimlik Kartı sahipleri için önemli duyuru! Artık bu şekilde kullanılacak!

Engelli kimlik kartı olan vatandaşlara yönelik yeni bir karar alındı ve ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte Engellilik Kimlik Kartı'nın kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Tuzla Orhanlı Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, Orhanlı Mahallesi Nazım İmar Planı'na plan notu ilavesi ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 17.10.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

2023 yılında Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan destekler hala devam ediyor. Bu destekler arasında, PTT tarafından sağlanan yardımlar da yer almaktadır. PTT kartı olup kimlik kartını götüren dar gelirli vatandaşlar 950 TL yardım alabilecekler. Ayrıntılar haberimizde...

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla PTT'den hemen alacak!

Devlet dar gelirli vatandaşlara desteklerine devan ediyor. Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla hemen alacak. İşte destekten faydalanacak kişiler ve aranan şartlar...

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran güm diye 1.200 TL alacak!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşları yine rahatlatacak bir adım geldi. Bakanlık tarafından o çocuklara yardım yapılacak. Üstelik başvuru yapmak için sadece kimlik yetiyor. 

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin kanun teklifi Haberi

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin kanun teklifi

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Komisyona havale edildi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın imza sahibi olduğu kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

GENEL GEREKÇE

Ülkemiz deprem fay hatları bakımından yüksek risk taşıyan bir konumdadır ancak; deprem gerçeğine karşı gösterilen yaklaşım zaman zaman üzerinde durulan ancak adeta magazinleştirilmiş durumdadır. Bu husus nedeniyle ülke gündemimizde tüketilip gitmiş ve gerekli önlemler alınmadan yine gündemden düşmüştür.

Kaçınılmaz şekilde beklediğimiz depremlerden korunmak için ancak önlemlerin ciddi bir tavır ve yaptırımlarla alınması gerekmektedir. Özellikle yapılar bakımından eksikliklerimizi yakın ve en büyük kayıplarımızı verdiğimiz depremlerde gördüğümüz üzere ölümcül olanın depremler değil yapılar olduğuna şahit olduk. Bir binanın yıkılmış yapışık durumda olduğu diğer binanın ayakta görüntüsünü hepimiz hatırlamaktayız.

Bu nedenle binaların hafriyat aşamasından iskan ve sonrasında...