02 / 05 / 2024

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

2023 yılında Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan destekler hala devam ediyor. Bu destekler arasında, PTT tarafından sağlanan yardımlar da yer almaktadır. PTT kartı olup kimlik kartını götüren dar gelirli vatandaşlar 950 TL yardım alabilecekler. Ayrıntılar haberimizde...



Artan talepler doğrultusunda, PTT tarafından sunulan yardımların sayısı ve miktarı arttırılmıştır. Devlet, dar gelirli vatandaşları desteklemek amacıyla birçok yardım programını hayata geçiriyor ve bu yardımların dağıtımını PTT aracılığıyla gerçekleştiriyor. 2023 yılında bu desteklerde artış olacak ve hedef, hak sahibi ailelerin daha fazla faydalanmasını sağlamak olacak.

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

4 Milyon haneye 1 milyar TL verildi!

Aile Destek Programı kapsamında birçok yardım sunuluyor. Mart ayında gerçekleştirilen Aile Destek ödemeleriyle birlikte, sosyal yardımlara önemli bir zam yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuk desteği bileşeni kapsamında 1 milyar TL ve aile desteği bileşeni kapsamında 3,3 milyar TL olmak üzere toplamda 4,3 milyar TL tutarında yardım, dört milyon haneye ulaştı. Böylece 3,3 milyon haneye destek sağlanmış oldu.

Dar gelirli ailelerin ekonomik yüklerinin hafifletilmesi ve daha iyi bir yaşam standardına kavuşmaları amacıyla Aile Destek Programı tarafından sağlanan desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, ilgili kurumlara başvuru yaparak hak kazanabilirler. Bu program sayesinde ailelerin yaşam kalitelerinin artırılması hedefleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön