08 / 05 / 2024

Yapıların deprem güvenliği nasıl artar

Yapıların deprem güvenliği nasıl artar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi kuruldu!

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Can tarafından kuruldu.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Yapıların deprem güvenliği nasıl artar Haberi

Yapıların deprem güvenliği nasıl artar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenleri, yapıların deprem güvenliğini artıran ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin bulunduğu kompozit malzeme geliştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Çelebi, Almanya Karlsruhe Teknoloji Enstitüsünde karbonfiber ve cam elyaflarının bulunduğu güçlendirme işlemlerinde kullanılmak üzere üretilen deprem kumaşının Türkiye'de uygulanabilirliği üzerine çalışmalar başlattı.

Kumaşın uygulanacağı duvar tipleri ve kaplanacağı sıvanın özellikleri üzerine Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün dışında yerli bir sıva üreticisiyle çalışmalarını genişleten Çelebi, kompozit bir malzeme oluşturdu.

- "Deprem bölgelerini laboratuvar gibi inceledik"

Çelebi, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'de son 20 senede Marmara, Van, Elazığ gibi büyük depremlerin meydana geldiğini, depremler sonrasında Sakarya Üniversitesi olarak bu bölgeleri bir laboratuvar gibi incelediklerini belirtti.

İncelemeler neticesinde yapılardaki hasarın, daha çok 1975-2000 yıllarında mühendislik hizmeti alınmaması ve...