03 / 05 / 2024

yargı TOKİ Çeşme projesi kararı

yargı TOKİ Çeşme projesi kararı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme’nin mimari dokusunu zedeleyeceği ve dört katlı yoğun yapılaşma ile betonlaştıracağı iddia edilen TOKİ Projesi hakkında açılan davada mahkeme çok kritik bir karar verdi.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

TOKİ Eşme kura sonucu sorgulama 16.03.2018!

TOKİ Eşme kura sonucu 16.03.2018 bugün açıklanacak. Proje kapsamında 511 adet konut bulunuyor.

TOKİ Uşak Eşme 2. Etap 16.03.2018 kura sonuçları öğrenme!

TOKİ Uşak Eşme 2. Etap projesinde yer alan 511 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Çeşme 2. Etap'ta teslimler başlıyor!

TOKİ İzmir Çeşme 2. Etap projesinde yer alan 545 adet konutun teslimleri 18 Eylül-31 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TOKİ Çeşme Reisdere 1. Etap teslimleri 4 Temmuz'da başlıyor!

TOKİ tarafından İzmir Çeşme'de inşa edilen Reisdere Konutları'nın 1. Etap'ında yer alan 482 konutun teslimleri 4 Temmuz'da başlayacak.

TOKİ Çeşme Sosyal Konut Projesi yeni sahiplerini bekliyor!

TOKİ'nin Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'nde inşa ettiği Sosyal Konutlar Projesi yeni sahiplerini bekliyor. Projenin 1. Etabında 550, 2. Etabında ise 603 konut yer alıyor.

Çeşme TOKİ Konutları'ndaki fiyat farkı yargıda!

TOKİ'nin İzmir Çeşme Reisdere Mahallesi’nde hayata geçirdiği projede başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki fiyat farkı yargıya taşındı.

TOKİ İzmir Çeşme Konutları yargıya taşındı!

TOKİ tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere Mahallesi'nde inşa edilen konutların başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki yüksek fiyat farkı yargıya taşındı.

Çeşme'deki TOKİ konutlarının satış bedellerindeki artış meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Reisdere TOKİ konutlarının satış bedellerindeki artışı, projenin hedef kitlesini ve fiyatların revize edilip edilmeyeceğini sordu..

yargı TOKİ Çeşme projesi kararı Haberi

yargı TOKİ Çeşme projesi kararı

Çeşme'nin mimari dokusunu katledecek TOKİ Projesi hakkında açılan davada mahkeme çok kritik bir karar verdi.


Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme’nin mimari dokusunu zedeleyeceği ve dört katlı yoğun yapılaşma ile betonlaştıracağı iddia edilen TOKİ Projesi hakkında açılan davada mahkeme çok kritik bir karar verdi. İzmir 5. Bölge İdare Mahkemesi projeyi hukuka aykırı bularak işlemin iptalini kararlaştırdı. Çeşme Belediyesi hukuk zaferi kazandı.


TOKİ’YE TALİMATI ERDOĞAN VERMİŞTİ

TOKİ, Çeşme’nin Reisdere mevkiinde, turizm koruma ve gelişme alanı ilan edilen bölgenin bir parçasını koparıp toplu konut yapmak için harekete geçmişti. Dahası, yapılaşma parsel yoğunluğu artırılarak planlanmıştı. Üstelik binalar 4 katlı olacaktı. TOKİ bölgeye bu şekilde 1153 adet konut inşa edecekti. Bu Çeşme’nin ölüm fermanı demekti. Çünkü AKP İktidarı’nın yapmak istediği proje, iki katlı konut geleneğine sahip...