06 / 05 / 2024

yargıtay kira bedeli tazminatı davası

yargıtay kira bedeli tazminatı davası

Yargıtay, konutun geç teslim edilmesi nedeniyle açılacak kira tazminat davalarına ilişkin karar aldı. Gecikmenin yaşandığı ayların toplam kira bedeli değerinin hakem heyeti sınırına geçmesi halinde heyete başvurulmadan dava açılabilecek..

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Yargıtay açıklama yapmıştı ancak kiracıların yüreklerine su serpecek müjde geldi

Yargıtay'ın yüzde 25'in üzerindeki kira artışlarında kiracının fazla ödediği bedeli söz konusu evden taşınsa bile tahsil edebileceği yönünde bir kararı olduğu haberi büyük bir yankı uyandırmıştı. Yargıtay'ın böyle bir kararı var mı yok mu tartışmasında yeni gelişme...

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren müjde gibi karar!

Kira artışlarına geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen yüzde 25 zam sınırı kiracı ev sahibi davalarını patlattı. Yargıtay'dan gelen karar ise kiracılara müjde niteliği taşıyor.

Milyonlarca ev sahibine şok! Yargıtay, keyfi kira zammına dur dedi!

Bazı konut sahipleri enflasyonu fırsata çevirerek, kiracılarından yüzde 100'ü aşan zamlar talep ediyor. Hukukçular, kiracılara mahkemeye başvuru yaparak, yapılacak zammın yasal sınırlar içinde tespitini isteyebileceğini vurguladı ve örnek Yargıtay davalarına dikkat çekildi...

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararına göre, kiracı, gayrimenkuldeki kullanımdan yaşanan eskime ve bozulmadan sorumlu tutulamayacak...

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

Yargıtay'dan emsal karar! Ev sahibi tazminat ödeyecek!

Yargıtay emsal bir kararla üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için üzüntü duyan ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı.

Bekir Pakdemirli: 95 lisanslı depoya 16,4 milyon TL kira bedeli ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında, 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon TL'nin kira bedeli olarak ödeneceği açıklandı.

'Aile konutu’ ile ilgili Yargıtay'dan önemli karar!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ‘aile konutu’ ile ilgili önemli bir karar verdi. Kurul, tapuda ‘Aile konutudur’ şerhi olmasa bile eşin rızasının alınmasının şart olduğu kararını verdi.

yargıtay kira bedeli tazminatı davası Haberi

yargıtay kira bedeli tazminatı davası

Yargıtay, konutun geç teslim edilmesinden dolayı yaşanan kira kaybı nedeniyle davanın, aylık kira bedeline göre değil, kaybın yaşandığı ayların kira bedelinin toplamı doğrultusunda açılması gerektiğine karar verdi.

2011 yılında gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayarak 206 bin 339 TL bedelle konut satın alan bir vatandaş, sözleşmede konutun 24 ay içerisinde tesliminin kararlaştırıldığını ancak konutun 3 Şubat 2014 yılında teslim edildiğini ileri sürerek aylık 500 TL'nin tahsiline karar verilmesini istedi.

Mahkemece, dava değerinin 6502 sayılı Kanunu'nun 68. maddesinde belirtilen hakem heyetine zorunlu başvuru sınırının altında kaldığı ve değeri 3 bin TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmadan tüketici mahkemesi nezdinde dava açılamayacağı, hakem heyetine müracaatın dava şartı olduğu gerekçesi ile davanın reddine karar verildi. 

Yargıtay'da temyiz edildi

Karar Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığınca kanun yararına temyiz...