28 / 07 / 2024

Yarımada Kalkınma Strateji Planı

Yarımada Kalkınma Strateji Planı

İzmir’de ‘Yarımada Kalkınma Strateji Planı’nın önemli adımlardan biri olan “tematik yol”un rota belirleme çalışmaları tamamlandı.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası konut kredilerini VDMK ile satacak!

İlk icraatı belli olan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası konut kredilerini VDMK ile satacak.

Eminevim'den Yerel Kalkınma Sempozyumu!

Sektöründe başarılı çalışanlar ile akademisyenleri buluşturacak olan Yerel Kalkınma Sempozyumu 18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Eminevim'in destekleriyle Bolu'da gerçekleşecek.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Türkiye Kalkınma Bankası Samsun'daki gayrimenkulü 43 bin 500 TL'ye sattı!

Türkiye Kalkınma Bankası Samsun Alaçam'daki 76 metrekarelik gayrimenkulü 43 bin 500 TL bedelle sattı... 

Türkiye Kalkınma Bankası Adana'daki gayrimenkulü 225 bin TL'ye sattı!

Türkiye Kalkınma Bankası Adana ili, Pozantı ilçesi, Kırıntı Mevkii Yenikonacık Mahallesi'ndeki gayrimenkulünü 225 bin TL'ye sattı...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından İzmir Metrosu'na kredi desteği!

İzmir Metrosunun Fahrettin Altay-Narlıdere arasında yapımına başlanan yeni hattına, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankasının 80 milyon avroluk kredi desteği sağladığı belirtildi.

Türkiye Kalkınma Bankası 54 gayrimenkulünü satıyor!

Türkiye Kalkınma Bankası mülkiyetinde bulunan 54 adet muhtelif gayrimenkulün satışı ile ilgili süreç ile ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Kalkınma Bankası Çanakkale'deki arsasını sattı!

Türkiye Kalkınma Bankası, Çanakkale Çan'da yer alan 15 bin 464 metrekarelik arsayı 2 milyon 265 bin TL bedelle sattı...

Dev kalkınma hamlesindeki çağ atlatan ulaşım projeleri!

16 yıllık AK Parti iktidarında ekonomilerin can damarı ulaştırma alanında dev projelere imza atıldı. İşte dev kalkınma hamlesindeki yeni projeler..

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

Yarımada Kalkınma Strateji Planı Haberi

Yarımada Kalkınma Strateji Planı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yarımadası’nın tanıtımı için hayata geçirdiği projelerden biri olan ve tarihteki 6 İyon kentini birbirine bağlayacak “tematik yol” için çalışmalarını sürdürüyor. Tali güzergahlarla birlikte 700 kilometreye ulaşan “İyon Yolu” için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen rota belirleme çalışmalarının ardından sıra saha çalışmalarına geldi. Oluşturulan el kitabı ve haritanın ardından ekipler, bölgeye gidecek turistler için uluslararası standartta bilgi ve yön tabelaları ile rota üzerinde yön işaretlemelerine başladı. İlk etapta 51 kilometrelik Germiyan-Barbaros-Urla- İçmeler-Özbek-İskele, 18 kilometrelik Germiyan-Ildır-Gerence Körfezi ve 17 kilometrelik Barbaros-Balıkova rotalarında 41 ayrı noktada 93 yön tabelası ile 6 bilgi panosu yerleştirildi. 


Diğer güzergahlarda devam eden işaretlendirme çalışmalarının yanı sıra, rotayı kullanmak isteyenlere online bilgilendirme sunacak ‘mobil rehber’ uygulaması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi. 


Tematik yol 


Büyükşehir Belediyesi,...