06 / 05 / 2024

yasa avm

yasa avm

Uzun süre tartışıldıktan sonra gündemden düşen perakende yasası üzerindeki çalışmalar yeniden hızlandı. Yeni çalışmaya göre, AVM'ler şehir içinde kalacak. Aynı sokakta iki bakkal veya iki manav açılamayacak...

AVM'lere yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

İstanbul'da AVM'lere klimalı havalandırma yasağı!

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmasının ardından birçok insan akın etti. Koronavirüs salgını sebebiyle alınması gereken tedbirlere AVM'lerde uyulmadığı gözlendi. Virüsün daha fazla yayılmaması için AVM'lerde yeni önlemler alındı...

AVM görünümlü haller geliyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Hal Yasa Taslağı kapsamında hal sisteminin yerini AVM’leri andıran yeni bir model alacak. Bedelsiz arazilerde, yatırımcı şirketler hal kurup işletecek.

Yasa, Korupark AVM'de açıldı!

Çiğ börek ve mantısıyla ünlü Yasa, Korupark AVM'de açıldı. Yasa, açıldığı ilk günlerden itibaren Korupark ziyaretçilerinin lezzetlerinden tatmadan geçemeyeceği bir mekan haline geldi.

Danıştay Torunlar AVM inşaatına soruşturulsun dedi!

Geçen sene Torunlar AVM inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği olay yeniden soruşturulacak. Bakanlığın koyduğu soruşturma yasağını kaldıran Danıştay, "İhmal var, araştırılsın" kararını verdi.

3. köprü güzergahındaki ormana otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

Kuzey Ormanları'na otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

AVM çalışma saatleri yasası 2015!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, yeni yasa ile AVM çalışma saatleri değişiyor mu?

Perakendeciler AVM yasasından memnun!

TPF Başkanı Altunbilek, yasanın sektör için hayati önemi olduğunu, ancak eksik ayakların giderilmesi gerektiğini belirtirken, Cushman&VVakefield'ın Yönetici Ortağı Gönden ise, 'Yasa, AVM'lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek" dedi

Yasa, AVM’lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, kamuoyunun AVM Yasası olarak bildiği ‘Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’ hakkında, olumlu değerledirmelerde bulundu.

Alışveriş Merkezleri yasa tasarısı belli oldu!

MECLİS Genel Kurulu'nda Alışveriş Merkezlerine ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. Yasaya göre Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri perakende işletmeler hakkında uygulanmayacak. Böylece AVM'ler pazar günü de açık olacak.

yasa avm Haberi

yasa avm

Uzun süredir tartışılan perakende yasa taslağını yeniden gündeme alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlanırken, detaylar da netleşti. 'Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun' olarak adlandırılan taslak ile alışveriş merkezlerinin (AVM) şehir dışına taşınması gündemden kalkıyor. Her şehir için perakende strateji planı hazırlanırken, mahallelerdeki berber, bakkal ve manav rekabeti de son bulacak. Oluşturulacak kurulun onayı olmadan aynı sokakta karşı karşıya bakkal, manav ve berber açılamayacak. Yeni alışveriş merkezi açılmasında da şehir kurullarının onayı aranacak.

Kurullar onay verecek

Kurullarda esnaf temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri yer alacak. Konuyla ilgili bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, geçmişte perakende ticaretinin düzenlenmesine ilişkin üç defa tasan hazırlandığını hatırlattı. Yazıcı "Bakanlar Kurulu'na gitmiş, Meclis'e gelmemiş....