27 / 04 / 2024

Danıştay Torunlar AVM inşaatına soruşturulsun dedi!

Danıştay Torunlar AVM inşaatına soruşturulsun dedi!

Geçen sene Torunlar AVM inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği olay yeniden soruşturulacak. Bakanlığın koyduğu soruşturma yasağını kaldıran Danıştay, "İhmal var, araştırılsın" kararını verdi.



İstanbul'da geçtiğimiz yıl Torunlar AVM inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin can vermesine ilişkin Danıştay Birinci Dairesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü ve iki iş müfettişi yardımcısı hakkında soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararını kaldırdı. Bu kişiler hakkında soruşturma açılmasına karar veren Birinci Daire, müdürlerin ihmallerinin bulunup bulunmadığının eksik incelendiğini ve müfettişlerin kazadan önce iş durdurma kararı vermemelerini gerekçe kabul etti.


10 işçinin hayatına mâl oldu


Torunlar AVM şantiyesinde geçen yıl 6 Eylül'de meydana gelen asansör kazasında 10 işçi hayatını kaybetmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü ve iş müfettiş yardımcıları Ahmet Aykut Aktaş ile Yunus Emre hakkında soruşturma izin vermemişti. Karara hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem de işçilerinin ailelerinin avukatı Yıldız İmrek itiraz etmişti. 


Bakanlık soruşturmaya 'hayır' demişti


Radikal'in haberine göre, Danıştay Birinci Daire geçen yıl 6 Eylül'de Torunlar AVM şantiyesinde 10 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazayla ilgili itirazı kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşanan faciadan sonra İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü ve iş müfettiş yardımcıları Ahmet Aykut Aktaş ile Yunus Emre hakkında soruşturma izin vermemişti. Danıştay, "kazadan önce iş güvenliği yönünden eksiklikler tespit edilmesine rağmen işin durdurulmadığını" belirterek soruşturmanın yapılmasına hükmetti.


Meydan


Geri Dön