05 / 05 / 2024

Yaşamkent Ticaret Merkezi

Yaşamkent Ticaret Merkezi

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Çatalca’ya ticaret merkezi inşaat edilecek!

İlçede hayata geçecek projeler hakkında Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, proje kapsamında Ticaret Merkezi inşa edileceğini açıkladı. 

Türkiye Moskova'ya ticaret merkezi kuracak!

Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Rusya’nın Moskova şehrinde yeni bir ticaret merkezi kuracak.

Kayseri İncesu'ya yeni ticaret merkezi yapılıyor!

İncesu Belediyesi Süksün Mahallesine, ticaret merkezi inşa ediyor. TOKİ konutlarının yapılmasından sonra mahallede bir ticaret merkezinin ihtiyaç haline geldiğini söyleyen İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, ticaret merkezi inşaatını yerinde ziyaret etti.

Ünye Ticaret Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Ünye’nin en önemli ticaret ve sosyal yaşam merkezi projesi olan Ünye Ticaret Merkezi İnşaatından en önemli çalışmada son noktaya gelindi. İnşaatın en önemli ayaklarından biri olan taban çalışmalarında sona gelindi.

New York'taki Westfield Dünya Ticaret Merkezi Ağustos'ta açılacak!

New York’ta 11 Eylül’de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi’nin yeni garı kısmen açıldı. Gar butik ve restoranlardan oluşan Westfield Dünya Ticaret Merkezi'nin açılış tarihi ise Ağustos olarak belirlendi.

1999 yılında Samandıra'ya dev ticaret merkezi!

1999 yılında Aslan Şirketler Grubu, Samandıra'ya 180 bin metrekarelik alan üzerine ''2050 Üçüzler Dünya Ticaret Merkezi'' kuracakmış. Ticaret merkezi, Türkiye'de ilk kez hastane, okul ve imalathane gibi değişik üniteleri bünyesinde barındıracakmış.

1994 yılında Yaşamkent satışa sunulmuş!

1994 yılında Yaşar Holding'in Maltepe'de inşa ettirdiği Yaşamkent Konutları satışa sunulmuş. 130 metrekareden 210 metrekareye kadar daire seçeneklerinin bulunduğu sitedeki daireler 880 milyon liradan başlayan fiyatlarla satılacakmış.

Yaşamkent Ankara Çayyolu'nun yeni gözdesi!

Kent merkezinde istediği konforu bulamayan, yoğun trafik ve gürültüden şikayetçi olanlar, kaliteli ve konforlu yapılarla lüks yaşam istiyorlar.Yeni gelişen bölgeleri kaçış noktası olarak belirleyek Yaşamkent'i tercih ediyor.

Tarihi Ticaret Merkezi Tarsus'un cazibe merkezi olacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin tamamlanmasıyla bölgenin kentin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Lüks yaşam isteyenler Yaşamkent'i tercih ediyor!

Karataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Karataş Yaşamkent'in tercih edilen bölgelerden olduğunu belirtirken,bölgenin kaliteli ve konforlu yapılarla lüks yaşam isteyenlere ev sahipliği yaptığını bildirdi.

Yaşamkent Ankara'nın en değerli bölgesi olacak!

Birkaç yıl öncesine kadar şehrin gürültüsünden uzak konforlu yaşam isteyenlerin tercih ettiği Çayyolu bölgesi doygunluğa ulaşınca, lüks yaşam isteyenler rotayı Yaşamkent’e kaydırdı.

Çankaya Yaşamkent'e Yaşar Kemal Parkı yapılıyor!

Çankaya Belediyesi tarafından Yaşamkent'te yapımı planlanan ve içeriğini bölge halkının belirlediği Yaşar Kemal Parkı'nın temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Parkın Kasım ayına kadar tamamlanarak bölge halkının hizmetine açılması planlanıyor.

Yaşamkent Ticaret Merkezi Haberi

Yaşamkent Ticaret Merkezi

Farklı ölçek ve fonksiyonlardaki mimari projeleriyle öne çıkan Filiz Cingi Yurdakul liderliğinde yaşanan Aura Design Studio tarafından Ankara'da tasarlanan Yaşamkent Ticaret Merkezi projesinin başlangıç fikrinde tarihi kapalı çarşı kültürü öne çıkarılmış. Günümüzde ve geçmiş dönemlerde çarşıların büyük şehirlerde önemli toplanma alanları olarak hizmet etmesini göz önünde bulunduran Aura Design Studio, bu tarihi ve kültürel bağlamı projeyi belirleyen en önemli çıkış noktası olarak belirlemiş.

Bulunduğu proje alanı çevresindeki toplu konutlar, villa siteleri ve cami arasında Çayyolu mahallesinde yer alan Yaşamkent Ticaret Merkezi’nde öğrencilerin, kentlilerin ve çarşı kullanıcısının en üst seviyede etkileşimde bulunması amaçlanmış. Kent dinamizminin avlu etrafında bulunan tüm çevre yollardan farklı kot kullanımları ve farklı özellikteki girişler ile taşınması istenen projede, ticari alanların haricinde kamusal ve çok amaçlı açık alanlar...