05 / 05 / 2024

yaşlı kişilerin tapu satışı

yaşlı kişilerin tapu satışı

Gayrimenkullerin alım satım ve daha birçok işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz işlemleri, sahibi veya vekili tarafından yapılıyor. Peki, yaşlı kişilerin tapu satışı nasıl olur?

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre SGK tarafından tespit edilmiş olan kişilerin bir daha asla emekli maaşı alamayacağı belirtildi. 

Yaşlı ve engelli aylıkları farklarıyla birlikte hesaplara yattı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Binlerce kişinin merakla beklediği yaşlı ve engelli aylığı Şubat ödemeleri hesaplara yatırıldı. Peki ne kadar yaşlı ve engelli aylığı yattı? İşte ayrıntılar...

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlara tam tamına 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. PTT destek ödemelerinde son durum ne? PTT destek ödemeleri için nereye başvurulur? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren o ödeme ile ilgili detaylar...

65 yaş aylığında flaş detay! Kimler yaşlılık aylığı alabilir? Yaşlılık aylığı ne zaman kesilir? Aman dikkat!

Türkiye'de yaklaşık 860 bin kişiye aylık 2 bin 348 TL tutarında yaşlılık aylığı ödeniyor. Peki yaşlılık aylığı hangi durumlarda kesilir? İşte merak edilen detaylar...

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada yaşlı ve engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin çalışma hayatı sürecine dahil olamadığını kaydederek, bu kişilere devletin kısmi sigorta imkanı sağlayacağını dile getirdi.

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımında son dakika! Maaşlara yeni zam var mı?

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımında son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki maaşlara yeni zam var mı? İşte tek tek açıklanan o son dakika gelişmeleri...

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Evde yaşlı yakınına bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran haber! Sigorta hamlesi geldi!

TBMM'den, evde yaşlı bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran çok önemli bir haber geldi. Meclis Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, yaşlı yakınlarına bakan kişiler için, bakım verdiği süre içinde kapsayıcı ve sürdürülebilir bir bakım güvence modelinin hayata geçirilmesini istiyor.

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Yaşlılık maaşı diğer adı ile 65 yaş maaşı alan kişiler ya da yakınları bazı maaşa dair bilmedikleri noktaları öğrenmek istiyor. Özellikle yaşlılık maaşının ne zaman kesileceği konusu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?

Yaşlılık maaşının ne kadar olacağı pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Enflasyon oranının belirlenmesi ile yaşlılık maaşı da güncelleniyor. Peki “Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?” İşte detaylar!

Asgari ücret artışı yaşlılık maaşını da vurdu! Yaşlılık maaşı kaça çıktı? Yaşlılık maaşı kaç ayda bir alınır 2022?

Yaşlılık aylığı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı, pek çok kişiyi etkilemektedir. Bunların başında yaşlılık aylığı alan kişiler gelmektedir. Peki Yaşlılık maaşı kaça çıktı? İşte detaylar!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

yaşlı kişilerin tapu satışı Haberi

yaşlı kişilerin tapu satışı

Yaşlı kişilerin tapu satışı nasıl olur?

Gayrimenkullerin alım satım ve daha birçok işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz işlemleri, sahibi veya vekili tarafından yapılıyor.


Alım Satım işlemleri de, yine alacak ve satacak kimselerin müracaatları akabinde yapılıyor. Ancak, devir işleminin gerçekleşmesi için bazı şartlar aranıyor.


Öncelikle kişilerin alım satım yapabilecek ehliyette olmaları ve istenen belgeleri temin etmeleri gerekiyor. Yaşlı kimselerin tapu işlemlerinde sıklıkla yavaşlama olabiliyor. Bunun nedeni ise, bu kişilerden sağlık raporunun talep edilmesi oluyor.


Yaşlı kişilerin tapu satışı..

Tapuda yapılacak alım satım işlemlerinde tarafların yaşının tutması gerekiyor. Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor.


65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. 


Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına...