05 / 05 / 2024

yaşlı tapu satışı

yaşlı tapu satışı

Gayrimenkullerin alım satım ve daha birçok işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz işlemleri, sahibi veya vekili tarafından yapılıyor. Peki, yaşlı kişilerin tapu satışı nasıl olur?

BİM'de taze peynir çeşitleri 19 TL, 1 kg yarım yağlı tost 135 TL ile dibi gördü! BİM 1 Ağustos yeni ay kataloğu...

BİM'in 1 Ağustos 2023 indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda taze peynir çeşitleri 19 TL ve 1 kg yarım yağlı tost 135 TL'ye satılacak. İşte diğer indirimli ürünler ve fiyat listesi...

A101’de Regal çay makinesi 739 TL’ye, tam yağlı beyaz peynir 77,50 TL’ye, seramik tabanlı ütü 399 TL’ye düştü!

20 Temmuz itibarıyla A101’de pek çok alanda indirimli ürünler satışa çıkacak. Buna doğrultuda, Regal çay makinesi 739 TL’ye, tam yağlı beyaz peynir 77,50 TL’ye, seramik tabanlı ütü 399 TL’ye düştü. İşte 20 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bu haftanın ürünleri arasında beyaz peynir, kaşar, çay, şeker, yoğurt, salça gibi her evde bulunması gereken temel pek çok ürün grubu yer alıyor. Tam yağlı beyaz peynirin 900 gramının 79,90 liradan satıldığı Tarım Kredi’de bu hafta başka hangi ürünler var? Tarım

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?

Tapuda mal alım ve satış işlemleri için belli bir yaş aralığı bulunmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar, “Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?” sorusunu sık sık sorarlar.

Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir?

Tapuda alım ve satış işlemleri belli yaş aralıkları ile yapılmaktadır. Bu yüzden Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir? sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

yaşlı tapu satışı Haberi

yaşlı tapu satışı

Yaşlı kişilerin tapu satışı nasıl olur?

Gayrimenkullerin alım satım ve daha birçok işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz işlemleri, sahibi veya vekili tarafından yapılıyor.


Alım Satım işlemleri de, yine alacak ve satacak kimselerin müracaatları akabinde yapılıyor. Ancak, devir işleminin gerçekleşmesi için bazı şartlar aranıyor.


Öncelikle kişilerin alım satım yapabilecek ehliyette olmaları ve istenen belgeleri temin etmeleri gerekiyor. Yaşlı kimselerin tapu işlemlerinde sıklıkla yavaşlama olabiliyor. Bunun nedeni ise, bu kişilerden sağlık raporunun talep edilmesi oluyor.


Yaşlı kişilerin tapu satışı..

Tapuda yapılacak alım satım işlemlerinde tarafların yaşının tutması gerekiyor. Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor.


65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. 


Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına...