28 / 04 / 2024

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...



Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu nasıl bölünür?HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli tapu, birden fazla kişinin bir taşınmaz mal üzerinde ortak hak sahibi olduğu durumlarda kullanılan bir tapu türüdür. Hisseli tapuda, taşınmaz malın sahiplerinin isimleri ve sayıları belirtilir.

Hisseli tapu iki farklı şekilde uygulanabilir: elbirliği mülkiyeti ve paylı mülkiyet. Elbirliği mülkiyetinde, paydaşların taşınmazın hangi bölümünde ne kadar hak sahibi olduğu belirtilmez. Bu durumda, paydaşlar arasında taşınmazın hangi bölümünde kimin ne kadar hak sahibi olduğuna dair anlaşma yapmaları gerekir.

Paylı mülkiyette ise taşınmaz mal üzerindeki hissedarlar arasındaki pay oranları açıkça belirtilir. Bu tapu türünde, her hissedarın taşınmaz üzerindeki hak sahipliği oranı net bir şekilde ifade edilir.

Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...


Geri Dön