16 / 05 / 2024

yassı adanın yeni adı

yassı adanın yeni adı

Yassıada, " Demokrasi ve Özgürlük Adası " oldu. İstanbul İl Genel Meclisi, darbeyle anılan Yassıada' nın isminin, "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilmesine karar verdi...

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

Kilis yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Kilis'teki Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne, mevcut alanın 17 katından fazla yatırımcı talebi geldi.

Kale Ofis Ankara'nın yeni kalesi!

Kale Ofis Ankara'nın yeni kalesi sloganıyla basına tanıtılıyor. Ankara Çukurambar'a bağlı Mevlana Bulvarı üzerinde hayata geçirilen Kale Ofis projesi 123 ofisten meydana geliyor.

Çorum Osmancık'ın yeni imar planları askıya çıktı!

Çorum Osmancık'ın yeni imar planı Osmancık Belediye Meclisi tarafından onaylanarak ilan panosunda yayınlandı.

Adana'nın yeni stadı yıl sonunda tamamlanacak!

Yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine inşa edilen Adana'nın yeni stadı yıl sonunda tamamlanacak.

Kuveyt Havalimanı'nın yeni binasının temeli atıldı!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el-Sabah'ın katılımıyla yapıldı.

Isparta'nın yeni otogarında son durum!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulundu. Günaydın, otogarda şantiye kurma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve inşaata başlanacağını söyledi.

Yassıada'nın imar planı yeniden askıya çıkıyor!

Yassıada'nın imar planı değişikliği 17 Nisan'da askıya çıkarılıyor. 16 Mayıs'ta askıdan indirilecek olan Yassıada imar planında turizm ve kültürel tesis alanları planlandı.

Alanya'nın yeni imar yolları hizmete giriyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Oba'nın yeni imar yollarını denetleyerek , yetkililerden bilgi aldı.

Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali açıldı!

Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali hizmete başladı. Yemi terminal binası Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkardı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası açıldı!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası hizmete açıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldı.

yassı adanın yeni adı Haberi

yassı adanın yeni adı


Yassıada'nın ismi, İstanbul İl Genel Meclisi kararıyla "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirildi.


İl Genel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada; Adalar İlçesi’ne bağlı olan ve darbeyle anılan Yassıada’nın isminin "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin oy birliğiyle kabul edildiği, böylece Türkiye'de darbe izlerinden birinin daha silindiği bildirildi.


Açıklamada, teklifin Meclis'te görüşülmesi sırasında söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Aydın'ın, Yassıada'nın, 1960 darbesinden sonra demokrasi şehitlerinin yargılandığı bir ada olarak ülke tarihine geçtiğini belirterek, "İktidarı ve muhalefetiyle, demokrasi tarihimizde kara bir süreci teşkil eden adadaki yargılamalar ve akabindeki idamlar, milletin hafızasında daha olumlu noktaya çekilmesi için, İl İdare Kurulunun kararı bizce uygundur. Yerinde bir karardır. Biz uygun görüş veriyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.


Oylamaya muhalefet sözcülerinin de uygun görüş...