15 / 05 / 2024

yassıada demokrasi müzesi

yassıada demokrasi müzesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yassıadanın, dünya çapında bir ibret merkezi ve demokrasi müzesi haline getirileceğini, bu proje çerçevesinde mahkeme salonunun, hologram gibi teknik imkanlar da kullanılarak canlandırılacağını bildirdi

Yassıada ve Sivriada turizme açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yassıada ve Sivriada'nın turizm merkezi olacağını belirtti...

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

yassıada demokrasi müzesi Haberi

yassıada demokrasi müzesi

Günay, Aydın Menderesin vefatı dolayısıyla, merhum Adnan Menderesin doğduğu Aydının Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünü ziyaret etti.

Köy girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Günay, köyde "Demokrasi Çınarı" adı verilen çınar ağacı altında vatandaşlara seslendi.

Bakan Günay, Çakırbeylinin, Aydının ve Türkiyenin, bugün değerli bir evladını ebediyete uğurladığını ifade ederek, Aydın Menderesi, uzun yıllardan beri tanıdığını, herkesin fikrine saygı duyan, demokrat bir insan olduğunu söyledi.

Aydın Menderesin vefat ettiği gün, ailesini ziyaret ederek taziyelerini illettiğini kaydeden Günay, bu nedenle hafta sonu yaptığı programı değiştirmediğini, sadece programına, hemşehrileriyle onun için Fatiha okumak için köyüne ziyareti eklediğini belirtti.

Günay, merhum Başbakan Adnan Menderesin, demokrasinin Türkiyeye yerleşmesi için çok gayret ettiğini, ancak o dönemlerde demokrasi Türkiyede kökleşmediği için haksız bedeller ödediğini ifade etti.

O dönem yaşanan büyük acılara tanıklık eden...