04 / 05 / 2024

yassıada ile ilgili son haberler

yassıada ile ilgili son haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 11 Temmuz'da onayladığı Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği bugün askıya çıktı. Yassıada'nın imar planları 8 Eylül'de askıdan inecek.

Mevlüt Uysal Yassıada'daki yatırımları inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin Yassıada’daki çalışmalarla ilgili incelemeler yaptı. İBB Başkanı Uysal, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yassıada, dünyaya demokrasi ve özgürlükler mesajı verecek!

Yassıada Projesi'ni hazırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Yassıada'nın yeni yapılanması ile tüm dünyaya demokrasi ve özgürlükler konusunda mesaj verilecek." şeklinde konuştu...

Yassıada projesinde son durum!

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

Yassıada'da yapılaşma devam ediyor!

Yassıada'da, betonlaşma ve tabiat katliâmı ile geri dönülmesi imkânsız tahribata sebep olduğu bildirildi. Yassıadadaki katliâmla ilgili çalışmalar yapan grup, Adalarda başlayan tabiat katliâmı ile ilgili gelinin durumu anlatan bir rapor yayınladı.

Bakan Eroğlu: Yassıada fotoğrafını görmedim ama sahtedir!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada fotoğraflarıyla ilgili, "Ben görmedim ama sahtedir. Yassıada'da da bizim orman alanımız yok. Çıplak bir kaya" diye yanıtladı.

Veysel Eroğlu'ndan Yassıada açıklaması!

Yassıada'da kesilen ağaçlarla ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Mesa'dan Yassıada açıklaması!

Mesa Mesken Sanayii A.Ş'den Yassıada'nın imara açıldıktan sonra görüntüsü tamamen değiştiğine dair yapılan habere ilişkin açıklama geldi; İşte o açıklama...

İşte Yassıada'nın imara açıldıktan sonraki hali!

Yassıada'nın imara açıldıktan sonra görüntüsü tamamen değişti. Marmara Denizi üzerinde Yeşil dokusu ile fark edilen adanın şimdiki görüntüsü tam bir şantiyeyi andırıyor.

Yassıada'da ek inşaat alanları oluşturuldu!

Yassıada’da talanın boyutları ortaya çıktı. 1. derece doğal ve tarihi sit, III . derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Bülent Kantarcı: Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmalarım var!

Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmaları olduğunu söyleyen Kantarcı, "Sürekli Çaycuma’ya geliyoruz, her gelişimizde değişiklikleri ve farklılığı görüyoruz." şeklinde konuştu.

Yassıada imara açıldı mı?

Dünya Gazetesi'nin köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugün köşesinde " Sivriada'ya dokunulmayacak sıra Yassıada'da " başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları...

Yassıada’nın imara açılması durduruldu!

AKP hükümetinin otel ve eğlence merkezi açmak istediği Yassıada’nın imara açılması mahkeme kararıyla durduruldu.

Mahkemeden Yassıada'nın imara açılmasına ret!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 14 Mayıs 2015 tarihinde katıldığı törenle Yassıada ile bitişiğindeki Sivriada'nın imara açılmasına İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi ‘dur' dedi. Karar nasıl yorumlandı?

yassıada ile ilgili son haberler Haberi

yassıada ile ilgili son haberler


İstanbul  Adalar Heybeliada Mahallesi, 156 ada, 1 nolu parsele (Yassıada) ilişkin Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11 Temmuz 2014 tarihinde onaylandı.


Bugün askıya çıkarılan Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği 30 gün süreyle askıda kalacak. Planlar 8 Eylül 2014 tarihinde askıdan inecek.


İSTANBUL İLİ, ADALAR İLÇESİ,

Heybeliada Mah. 156 Ada 1 No'lu Parsel (Yassıada)

1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı 

Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği


Plan Notları


1- Turizm+Kültürel Tesis Alanında; otel, bungalov, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, dini tesis, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası, tekne yanaşma yeri, bilgi edinme - bilet satış yeri ve karşılama yapısı yapılabilir.


2- Turizm+Kültürel Tesis...