04 / 05 / 2024

yassıada yeni imar planı

yassıada yeni imar planı

'Demokrasi ve Özgürlük Adası' ismiyle imara açılan Yassıada'nın yeni planlarına ulaşıldı. Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı adanın yüzde 65'i imara açılırken, acı tarihin üzerine otel, süit odalar ve bungalov da kurulacak...

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

Yassıada, dünyaya demokrasi ve özgürlükler mesajı verecek!

Yassıada Projesi'ni hazırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Yassıada'nın yeni yapılanması ile tüm dünyaya demokrasi ve özgürlükler konusunda mesaj verilecek." şeklinde konuştu...

Yassıada'nın imar planı yeniden askıya çıkıyor!

Yassıada'nın imar planı değişikliği 17 Nisan'da askıya çıkarılıyor. 16 Mayıs'ta askıdan indirilecek olan Yassıada imar planında turizm ve kültürel tesis alanları planlandı.

Sinop'un yeni imar planı tartışmaya açılıyor!

Sinop'un yeni imar planını konunun uzmanlarının katılacağı bir panelle kamuoyu önünde tartışmaya açmak isteyen Sinop Çevre Dostları Derneği, bu konuda bir basın açıklaması yaparak 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek panele tüm Sinop halkını davet etti.

Perşembe'de yeni imar planı çalışmaları başladı!

Perşembe Beldesinde yeni imar planı yapılması için ihaleyi kazanan müteahhit şirket tarafından çalışmalara başlandı.

Bilecik Pazaryeri'nde yeni imar çalışması başladı!

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Belediye tarafından 190 dönümlük alanda yeni imar çalışması başlatıldığı açıklandı.

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u ziyaret etti. Sarıgöl’e yeni imar planı için bir araya gelen başkanlara 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarına yönelik yüklenici firma tarafından sunum yapıldı.

Girne halkı yeni imar planı için sokakta!

Kıbrıs Girne’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Girne İnisiyatifi, Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde değişiklik yapılması için idarenin “ısrarcı” olduğu gerekçesiyle eylem düzenledi. Girne halkı yeni imar planı uygulanana kadar eylem yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Osmaniye'nin yeni imar planı hazırlanıyor!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yeni imar revizyon planı hakkında istişare toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Kara, Osmaniye için tek ve uygulanabilir bir plan yapmak amacıyla uzun süredir hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Konya'ya yeni imar planı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'yı yeni imar planı ile yeniliyor. Bu kapsamda Konya Merkez Planlama Alt Bölgesi 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı; Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Kararı ile onaylanarak, İmar ve Şehircilik Dairesinde askıya alındı.

yassıada yeni imar planı Haberi

yassıada yeni imar planı

27 Mayıs darbesinin ardından merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’nın ‘demokrasi ve özgürlük’ adası olarak yeniden düzenlenmesi için çalışmalar devam ederken Radikal, planların ayrıntılarına ulaştı. Genel vaziyet planına göre adada ‘Demokrasi Feneri’, ‘Özgürlük Platformu’, ‘Demokrasi Şehitleri Anıtı’ ve sergi salonlarının yanı sıra otel ve süit odalar da bulunacak. 


3 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6456 sayılı kanun, Yassıada ve hemen yanındaki Sivriada ile ilgili çok önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi. Kanunun 7. maddesine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yassıada ve Sivriada’da da kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına veya üst kuruluşlarına doğrudan sözleşme yapma suretiyle kültürel ve turizm amaçlı yatırım ve hizmetler yaptırabilecek. Yassıada ve Sivriada’da yapılacak olan planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemeler, 3621 sayılı...