01 / 05 / 2024

yatay mimari çalışmaları

yatay mimari çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından 81 ili ilgilendiren çalışma Ocak ayında start alacak. Her şehrin politikası özel olacak..

Şehircilik dikeyden yataya geçiyor!

Adana Ticaret Odası (ATO) Heyeti'ni kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bundan sonra şehircilik kavramımızı yatay olarak devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Tarihi Sungurbey Camisi'nde restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

1335 yılında yılında Niğde Valisi Sungur Ağa tarafından inşa ettirilen ve farklı mimari özellikleri ile ön plana çıkan Sungurbey Camisi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam...

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Berat Albayrak: Yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi 4. toplantısını gerçekleştirdik. Piyasalardaki likidite ve kredi büyümesine ilişkin gelişmeleri, yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık" diye konuştu.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...

Sakarya yatay mimarisi ile öne çıkıyor!

SABAH İl Buluşmaları’nın 7’ncisi Sakarya’da gerçekleştirildi. Toplantıda Sakarya’nın kültürel ve ekonomik konumu gibi önemli konular masaya yatırıldı. Şehir yatay mimari çalışmaları ve çevre yatırımları ile ön plana çıktı.

Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı!

İzmir Urla’da 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, çevreci yapısı ve lüks konutlarıyla öne çıkıyor. Yatay rezidans mantığıyla kurgulanan projede 32 villa bulunuyor.

İnegöl'de Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan, Mimari Estetik Komisyonu, çalışmalarına başladı.

Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları ne zaman bitecek?

Nevşehir Belediyesi’nin , şehir kimliği ile bütünleşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe aktarılacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Manisa Belediye binasında restorasyon çalışmaları sürüyor!

Manisa’nın Alaşehir Belediyesinin 1939 yılından bu yana kullandığı tarihi hizmet binasındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyetin ilk yıllarına ait mimari izler taşıyan tarihi binadaki çalışmaların tamamlanmasıyla bina estetik bir görünüme k

Ayanis Kalesi'nde 25 yıldır süren kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor!

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleri, mimari yapısı ve kalıntılarıyla o döneme ait önemli bilgilerin elde edilmesini sağlayan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında 25 yıl geride kaldı.

yatay mimari çalışmaları Haberi

yatay mimari çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından şehirlerde yeni dönem başladı. AK Parti, 81 ili ilgilendiren çalışma için ocak ayı itibariyle sahaya inecek. Her şehirde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacak.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre şehirlerin 2023 vizyonunu tekrar ele alan AK Parti, Ocak ayı itibariyle 81 ilde sahaya inmeye hazırlanıyor. 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, her şehir için, içinde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacağını belirtti. Karaaslan, “Şehirleri tek tek dolaşacağız ve şehir meydanlarında halka soracağız. Bu sorular bugüne kadar sorulmamış sorular, gündeme alınmamış konular olacak. Her şehrin politikası özel olacak” dedi.

İHTİYAÇ İLE TEKNOLOJİ BİRLEŞTİRİLECEK

Projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti...