03 / 05 / 2024

yatay yapılanmanın önemi

yatay yapılanmanın önemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Yeni sloganımız yatay yapılanma olacak. 'Yatayda yapılanalım, yerli mimariyle yerel malzemeyi teşvik edelim' diye belediye seçimlerinde oldukça fazla miktarda bunu kullanacağız" dedi.

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Yatay yapılaşma deprem hasarını en aza indiriyor!

Yenibirlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında yatay yapılaşmanın depremdeki önemini anlattı. Gökkaya, yatay yapılaşmanın deprem hasarını en aza indirdiğini belirtiyor.

Konut piyasasında kentsel dönüşümün önemi artıyor!

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, konut piyasasında kentsel dönüşümün önemi artarken konut dışı ticari yapılarda ise sosyal ihtiyaçların odağa alındığını açıkladı.

Mebuskent yatay yapılaşmanın öncüsü oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “artık zamanı geldi” dediği yatay yapılaşma konseptini bunun öncesinde hayata geçiren Mebuskent’in 388 dönümlük arazinin 4’te 3’üyatay yapılaşmaya ayrıldı.

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.

Vatandaşlar Konak'taki köprülerin yeniden yapılmasını istiyor!

İzmir Konak 19 Mayıs Mahallesi 'nde oturan vatandaşlar, geçen kış yağan şiddetli yağmurlarda meydana gelen su baskınlarında derenin taşması sonucu yıkılan köprülerinin yeniden yapılmasını istedi.

Pekcan Havuz Mimoza Kent Sitesi'nde dört havuzun yapımını bitirdi!

Pekcan Havuz, İzmir'de örnek gösterilen projelere imza atan Eroğlu İnşaat'ın Hıfzıssıhha'da tamamladığı Mimoza Kent Sitesi'nde, ikisi yüzme, ikisi süs olmak üzere toplam dört havuzun yapımını bitirdi.

Nevzat Ersan: Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde toplam 20 milyon yapı stoğu bulunduğunu ve bunun yüzde 60'ını kaçak yapıların oluşturduğunu söyledi

Tarımsal amaçlı yapıların ruhsatlandırılması!

Tarımsal amaçlı yapıların ruhsatlandırılması ile ilgili esaslar, 17 Ağustos 2011 tarihinde 28028 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede yer alıyor. İşte tarımsal amaçlı yapıların ruhsatlandırılması...

Bakanlık, Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar konulu eğitim ve sınav düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin esaslara yönelik eğitim ve sınav için duyuru yaptı. Bakanlık 13 Eylül 2014'te eğitim, 14 Eylül 2014'te sınav yapacak.

Kaçak yapıların tahliyesi nasıl sağlanır?

Yapının kaçak olarak inşa edilmesi ve içinde oturumun başlaması halinde ne olur? İçinde yaşamın olduğu kaçak yapılar yıkılır mı? Kaçak yapıların tahliyesi nasıl sağlanır? İşte sorularınızın yanıtı..

Yıkım kararı verilen kaçak yapıların tahliyesi!

Kaçak yapılar idarenin kararı ile yıkılıyor. Yıkım kararı verilen kaçak yapılarda oturumun var olması halinde ne yapılır? Yıkım kararı verilen kaçak yapıların tahliyesi nasıl sağlanır?

Toya Yapı Basın Ekspres fiyat listesi!

Toya Yapı Basın Ekspres fiyat listesi kapsamında daireler peşin 189 bin TL, vadeli 211 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Projede firma bünyesinde yüzde 50 peşinatla 36 aya kadar vadelendirme yapılıyor...

yatay yapılanmanın önemi Haberi

yatay yapılanmanın önemi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni yapılanmada "yatay yapılanma"nın önemine dikkati çekerek, "Yeni sloganımız yatay yapılanma olacak. 'Yatayda yapılanalım, yerli mimariyle yerel malzemeyi teşvik edelim' diye belediye seçimlerinde oldukça fazla miktarda bunu kullanacağız" dedi. 


Güllüce, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin şubat ayı toplantısında yaptığı konuşmaya, İstanbul'un kentsel özellikleri ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başladı. 


Güllüce, konuşmasının başında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Eurochambres'da "AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi" Başkanlığına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


"Şehircilik nasıl olmalı?" konusunun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tartışıldığını hatırlatan Güllüce, bu kapsamda gelen önerilerde yaşadıklarını ise şöyle anlattı: 


"Bu konu bizde iyi tartışılamıyor. Çoğunlukla okumuş yazmış, eğitimli arkadaşlarımızın önerileri hep yurtdışı kaynaklı. 'Ben San Diego'da...' diye başlıyor, ben ondan sonrasını...