03 / 05 / 2024

yatırım artırmak için teşvik paketi

yatırım artırmak için teşvik paketi

Yatırımları artırmaya yönelik hazırlanan mevcut teşvik paketi revize ediliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün gerçekleştirilen törenden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına 2,6 kat talep geldi. İşte ayrıntılar...

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...

Artık yatırımcılar hisse için oturdukları evi satıyor!

Hisse yatırımı son günlerde en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, X sosyal medya hesabından hisse yatırımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Apvp Bordum İnşaat Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Apvp Bordum İnşaat Turizm Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Vasıly Ignatyev tarafından kuruldu.

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Son halka arz çılgınlığı: Ebebek hisseye yatırım artıyor!

O hisse senedi borsada büyük bir ilgi görmekte ve yatırımcılara önemli kazançlar sağlamakta. Her 20 kişiden biri bu hisseye yatırım yapmayı tercih ediyor. Borsa tarihinde bu kadar büyük bir çılgınlık görülmemişti. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmamak için hızla bu hisseyi portföylerine ekliyorlar.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

yatırım artırmak için teşvik paketi Haberi

yatırım artırmak için teşvik paketi

Yerli ve yabancı yatırımları desteklemek amacıyla yeni bir teşvik paketi daha geliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre her il ve ilçe için ayrı bir teşvik paketi hazırlıkları başladı. Aynı ilde bulunmasına rağmen ilçelere sağlanacak destek modeli ve çeşitliliği farklı olacak. Örneğin Ankara’nın daha az gelişmiş bir ilçesi 4. Bölge teşviklerinden yararlanabilirken, bir başka ilçesi 1. Bölgeye sağlanan desteklerden faydalanabilecek.


İLÇELERE DE DESTEK

Kalkınma Bakanlığı bu kapsamda yeni teşvik sistemine dayanak oluşturulan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nı (SEGE) 2016 yılında güncelleyecek. Araştırma en son 2011’de güncellenmişti. Sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerinin ilçe bazında tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, teşvik uygulamalarının ilçe...