04 / 10 / 2024

yatırım artırmak için teşvik paketi

yatırım artırmak için teşvik paketi

Yatırımları artırmaya yönelik hazırlanan mevcut teşvik paketi revize ediliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor.

Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Uzmanı Çanakkale Lapseki’deki fırsat bölgeleri açıkladı!

Yatırımların toprağa kaydığı şu günlerde İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arazi yatırımı yapmak isteyenler için Çanakkale Lapseki ilçesindeki fırsat bölgeleri açıkladı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için uzmanından çok önemli iki öneri geldi!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini merak ederken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı için önerilerini paylaştı. İşte o paylaşım…

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için 'nokta' yerler! Uzman isim fiyatlarıyla birlikte açıkladı!

Konut alamayan yatırımcılar son zamanlarda arsa ve arazi yatırımına yönelmeye başladı. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, toprak yatırımcıları için' nokta' yerleri açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Uzmanı o bölgeye dikkat çekti

Toprak yatırımı yapmak isteyenler en uygun bölgenin neresi olduğunu araştırıyor. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, toprak yatırımı yapmak isteyenler için Uşak bölgesini değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için dönümü 60-80 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden dönümü 60 bin -80 bin TL yani ufak bütçelere 4-5 sene vade ile alıp daha sonra satıp size para kazandıracak yerleri açıkladı. İşte Aksel Melkonyan'ın o paylaşımı...

Uzmanı arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için fırsat şehri açıkladı!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için fırsat şehri açıkladı. İşte Aksel Melkonyan'ın o paylaşımı...

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda yeni sayfa! Artık inşaat projelerine yatırım yapılabilecek!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararı değerlendiren Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başladığını açıkladı. 

Uzmanından arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için çok önemli uyarı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda toprağa yatırım yaparken en temel dikkat edilmesi gereken noktanın korkmamak olduğunu belirtti.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

İstanbul’da arazi yatırımı için ilçe ilçe mahalle mahalle fırsat bölgeleri.1 yıl sonra mumla ararsınız

Toprak yatırımı yapanların sayısı geçen yıl rekor seviyeye ulaşırken vatandaş nereye yatırım yapması gerektiğini araştırıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, toprak yatırımı yapmak isteyenler için İstanbul’u işaret ederek ilçeleri mahalle mahalle açıkladı.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Konut ve otomobil yatırımı artık gözde değil: Vatandaşlar altına yöneliyor! 

Konut ve otomobil yatırımı artık out oldu. Yatırımcılar konut ve otomobil yerine altın yatırımına yöneliyor. Peki konut fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

yatırım artırmak için teşvik paketi Haberi

yatırım artırmak için teşvik paketi

Yerli ve yabancı yatırımları desteklemek amacıyla yeni bir teşvik paketi daha geliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre her il ve ilçe için ayrı bir teşvik paketi hazırlıkları başladı. Aynı ilde bulunmasına rağmen ilçelere sağlanacak destek modeli ve çeşitliliği farklı olacak. Örneğin Ankara’nın daha az gelişmiş bir ilçesi 4. Bölge teşviklerinden yararlanabilirken, bir başka ilçesi 1. Bölgeye sağlanan desteklerden faydalanabilecek.


İLÇELERE DE DESTEK

Kalkınma Bakanlığı bu kapsamda yeni teşvik sistemine dayanak oluşturulan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nı (SEGE) 2016 yılında güncelleyecek. Araştırma en son 2011’de güncellenmişti. Sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerinin ilçe bazında tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, teşvik uygulamalarının ilçe...