06 / 05 / 2024

Yatırım paketi Mardin

Yatırım paketi Mardin

Yatırım Paketi İle Birlikte Mardin Cazibe Merkezi Olacak Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding Mardin'de 5 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Azim Group Holding bünyesinde temeli atılan 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi inşa edilecek. 

Amerikalı çip üreticisi Micron'dan 40 milyar dolarlık büyük yatırım

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden Micron, 40 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

Katar'dan 15 milyar dolarlık yatırım paketi!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Türkiye'nin ekonomisine güvendiklerini ve 15 milyar dolarlık yatırım paketi hayata geçireceklerini açıkladı.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

OSB'lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arazisi iptal edilecek!

Üretim Reform Paketi'yle Organize Sanayi Bölgeleri'ne yeni düzenleme geldi. Bölgede yeri olduğu halde 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi iptal edilecek.

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Ticari hayatı nedeniyle İstanbul’a taşınan ünlü iş adamı İsmail Kaya yatırım hedeflerini anlattı. Kaya, ''Mardin'e yatırım yapma bir Milli görevdir'' dedi.

Yatırım paketi ile Mardin cazibe merkezi olacak!

Yatırım Paketi İle Birlikte Mardin Cazibe Merkezi Olacak Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Doğu'ya yatırım turu başlıyor!

Başbakan Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu için açıkladığı teşvik paketi, iş dünyasını harekete geçirdi. Sivil toplum kuruluşları Kurban Bayramı’nın hemen ardından bölgeye heyetler gönderip yatırım imkanlarını araştıracak.

İşte Doğu'ya yatırım yapmak isteyen iş adamları!

Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırım ve teşvik paketi, sanayicileri heyecanlandırdı. Birçok işadamı Doğu’ya yatırımı planlarına dahil etmeye başladı. İşadamları ‘Bu teşvikle Doğu’ya yatırım yapmamak elde değil.’dedi.

Diyarbakır'a yönelik yatırım paketi 4 Eylül'de açıklanacak!

Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta Pazar günü Diyarbakır'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek ve ziyaret kapsamında bölgeye yönelik yatırım paketini açıklayacak.

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

TKDK'dan Mardin'e 28 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü, son bir yıl içinde 28 milyon liralık yeni yatırım için imkan sağladıklarını açıkladı.

Yatırım paketi Mardin Haberi

Yatırım paketi Mardin





Doğu ve Güneydoğu’nun yıllar boyunca yaşadığı geri kalmışlık, 1980 sonrasındaki PKK’nın devamıyla kronik hale geldi. Her gelen hükümet, bölgeye yönelik yeni bir anlayışı ortaya koyan projeleri hayata geçirmeyi hedefledi. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bunların en kapsamlısı olarak dikkat çekerken, çözüm süreci sonrası artan terör yeni ve kapsamlı programları gündeme getirdi. Mayıs ayında kurulan 65. Hükümet’in de ilk gündemi hendek ve barikatlarla altüst olan bölgenin yeniden inşası oldu. Bölge ekonomisinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümet kapsamlı bir paketi uygulamaya koydu. Bu yazı dizisinde, terörden bunalan bölgede hükümetin önümüzdeki yıllarda yürüteceği çalışmaları detaylı bir şekilde aktaracağız.


Başbakan Binali Yıldırım, mayıs ayından bu yana üzerinde çalışılan yatırım, destek, teşvik, hibe programını geçen hafta Diyarbakır’a giderek açıkladı. “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri...