03 / 05 / 2024

yatırım sistemi

yatırım sistemi

Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, Çankırı'daki yatırım teşvik belgeli yatırım tutarları hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Yatırım Teşvik Sistemi’nde proje bazlı teşviklerin yeri!

Proje bazlı teşvikler yatırım verimliğinin artırılması yönü ile kaynakların etkili şekilde kullanılmasını sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olup yatırımcılar açısından da önemli desteklerden yararlanma imkânı sunuyor.

5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana'da 5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak.

Finansevim, faizsiz yatırım sistemi Birikio'yu satın aldı!

Finansevim, faizsiz yatırım sistemi Birikio'yu satın aldı.  Finansevim, insanlara faizsiz ev ve otomobil sahibi olmaları yolunda yenilikler sunuyor.

AHK Gayrimenkul'den kazanç garantili yatırım sistemi!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, uyguladıkları “Kazanç Garantili Sistemi” bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi...

Yatırım teşvik sistemi iyileştirilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik ve desteklerle ilgili bilgilendirme yaptı. Zeybekci, yatırım teşvik sisteminde ciddi iyileştirmeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

KDV sistemi yatırımın önüne engel!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuştu. Ağbal, "KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

İller Bankası bu yıl 7.9 milyarlık yatırım yapmayı planlıyor!

İLLER Bankası 2016 yılında yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü içme suyu, kanalizasyon, harita, imar planı, kent bilgi sistemi ve üst yapı projelerini gerçekleştirmek üzere 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapacak.

INSPIRE Direktifinin Uygulanması Projesi yatırım maliyetlerini azaltıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Avrupa Coğrafi Veri Altyapısı (INSPIRE) Direktifinin Uygulanması Projesi için ''Yerel yönetimlerin hizmet süreçlerinin iyileşmesine, Coğrafi Bilgi Sistemi yatırım maliyetlerinin azaltıyor'' dedi.

Eminevim'den Erzurum'a AVM, Afyon'a termal otel yatırımı!

Elbirliği Sistemi ile 30 bin kişiyi ev sahibi yapan Eminevim, bir yandan da konut projeleri geliştiriyor. Şirket Kurtköy ve Beylikdüzü'nde iki projesine devam ederken, Erzurum'da AVM, Afyon'da ise termal otel yatırımı yapacak

Doğu Anadolu İhracatçıları Azerbaycan'a yatırım yapacak!

Bakü kentine ziyarette bulunan DAİB heyeti, ülkenin en önemli ithalatçılarıyla bir araya geldi. Ziyarette Azerbaycan’da yatırım ve ticaret imkanları, teşvik sistemi ele alındı.

yatırım sistemi Haberi

yatırım sistemi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, İl Genel Meclisi Şubat Ayı ikinci birleşimi sonrası Yatırım Teşvik Sistemi ve Çankırı ilindeki yatırım teşvik belgeli yatırım tutarları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.


Kalkınma ajanslarının 3 temel fonksiyonu olduğunu belirten KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi

Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, bölge planı yapmanın, bölge planına uygun olarak mali destek

programlarına çıkmanın ve yatırımcıları doğru şekilde yönlendirmenin bu 3 temel fonsiyon olduğunu söyledi.


Taşçı, Yatırım Teşvik Sitemine kimlerin başvurabileceğini de açıklayarak, gerçek kişiler, adi ortaklıklar, sermaye şirketleri, kooperatifler, birlikler, iş ortaklıkları, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar ile yurt dışındaki yabancı şirletlerin Türkiye’deki şubelerinin başvurabileceğini ifade etti.


Teşvik belgesi başvurusu hakkında da bilgi veren Taşçı, Ekonomi Bakanlığı’nın...