27 / 04 / 2024

AHK Gayrimenkul'den kazanç garantili yatırım sistemi!

AHK Gayrimenkul'den kazanç garantili yatırım sistemi!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, uyguladıkları “Kazanç Garantili Sistemi” bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi...



Gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketi AHK Gayrimenkul başlattığı “Kazanç Garantili Satış Sistemiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu modelde başarılı örnekler sunan firma, sektörde kendisini ayrıştıran bu modeli 2018 yılında da sürdürmeyi planlıyor. AHK Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, Para Dergisi'nin sorularını yanıtladı.

2017 yılı A.H.K. Gayrimenkul'e neler yaşattı ve neler kattı?
Geçtiğimiz yılların da desteği ile son derece verimli bir yıl geçirdik. Satışlarına devam ettiğimiz  İzmir  Torbalı Arsa Yatırım Projemize 2017 yılı içerisinde yeni müşteriler ve yatırımcılar kattık. Ailemize katılan yeni müşterilerimiz ve yıllardır bizimle çalışan dostlarımız ile beraber büyümeye devam ettik. Bunun yanı sıra önümüzdeki yıllar için de firmamızı ve sistemimizi geliştirecek bazı Ar-Ge çalışmalarında bulunduk. Kısaca her ne kadar 2017 yılı piyasalar açısından biraz sıkıntılı geçse de biz koşmaya devam ettik.

2018 yılı için beklentileriniz neler, yeni projeler var mı?
Yeni yılda öncelikli hedefimiz, aynen geçtiğimiz yıl olduğu gibi hiç durmadan bu doğru yolda ilerlemeye devam etmek olacak. Yaklaşık 10 yıldır yatırımcılarımız ile beraber adeta bir kartopu gibi başlayıp büyüttüğümüz bu aileyi daha da büyütmeyi ve yatırım grubumuza yeni üyeler katmayı arzu ediyoruz. Artık mevcut yatırımcılarımız ve özellikle sistemimize yeni girmek isteyen gayrimenkul yatırımcıları yeni yılda bizden yeni bir proje alanı bekliyorlar. Bunun için o kadar yoğun soru ve talep alıyoruz ki kesin olarak aynen İzmir projemizde yaptığımız gibi 2018’de de yeni proje bölgemizde ön talep toplama sureti ile satış yapmaya başlayacağız. Yeni proje bölgemiz kesinleşir kesinleşmez ön talep ile 400 ile 500 dönüm arasında arsayı ilk etapta satacağımızı öngörüyoruz. Yeni proje bölgemiz henüz kesinleşmiş olmamakla birlikte bununla ilgili çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Son yedi yıl içerisinde sadece üç adet Arsa Yatırım Projesi gerçekleştirmiş olup bu konudaki titizliğimiz ve hassasiyetimizden ötürü elimizden geldiğince dikkatli davranmak suretiyle yeni proje bölgemizi en kısa zamanda kesinleştirmeyi düşünüyoruz.

Ekonominin lokomotifi olan inşaat ve gayrimenkul sektörü 2018'de de büyümesini sürdürecek mi?
2017 yılında olumsuz bazı ekonomik koşullara rağmen inşaat ve gayrimenkul sektörü orta-üst seviyede bir seyirle gelişimini devam ettirdi. Özellikle orta ölçekli büyük şehirlerde açılan yeni plan alanları ve yeni gelişen bölgelerdeki üst yapı projeleri ile inşaat sektörü büyümeye devam etti. Fakat bu konuda önemli bir noktaya özellikle değinmek istiyorum. Öncelikle temelde inşaat sektörü gayrimenkul sektörünün üzerine oturan bir unsur. Dolayısıyla ne kadar başarılı bir inşaat projesi yaparsanız yapın satış ve pazarlama faaliyetleriniz profesyonel seviyede değilse projenizi verimli bir biçimde satamazsınız. Bundan ötürü gayrimenkul sektöründe her zaman daha iyi bir altyapı, denetim sistemi ve kurumsal kimliklere öncelik verilmesi gibi hususlarda önümüzdeki yıllarda devletimiz tarafından daha büyük bir hassasiyet gösterilmesi ve tedbirler alınması gerekiyor. Amerika, Avrupa hatta Ortadoğu’da bile gayrimenkul işinin bir branş ve meslek olduğu global bir sistem mevcut. Ülkemizde ise “ben bu evi satarım” diyebilen herkesin gayrimenkulcü olduğu, sistemsiz bir halde bu yapıyı yanlış bir biçimde sürdürmeye devam ediyoruz. Gayrimenkul sektörü ile ilgili bu altyapının mümkün olabildiğince en doğru şekilde bir sisteme konulabilmesi halinde inşaat sektörü de bundan en iyi şekilde nemalanacak. Bunun üzerine inşaat sektörü de daha hızlı ve daha doğru bir gelişim sağlayabilecektir.

2023 vizyonu için neler söyleyebilirsiniz? Sizin gelecek hedefleriniz neler?
Biz 2023 yılında ülkemiz için her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz. Şu anda sürmekte olan terörle mücadele kapsamındaki hükümetimizin girişimleri olumlu olarak sonuçlanacak ve ardından oluşacak güven ortamı ve yapılacak yatırımlar ile beraber ülkemiz her açıdan daha iyi bir noktaya gelecektir. Bizde A.H.K. Gayrimenkul olarak gerçekleştirdiğimiz Arsa Yatırım Projelerimiz ile bu gelişime ve büyümeye en iyi şekilde katkıda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.

Projeleriniz yatırımcılara ciddi kazançlar elde ettiriyor. Bu başarılı projeleriniz devam edecek mi?
Adana Sarıçam, Bursa Gürsu ve son olarak İzmir Torbalı Arsa Yatırım Projelerimizde tüm müşteri ve yatırımcılarımıza güzel kazançlar elde ettirdik. Bu projelerimizdeki imar planı, altyapı çalışmaları ve ardından gerçekleşecek olan üst yapı çalışmaları ile beraber önümüzdeki yıllar boyunca da her aşamada yatırımcılarımız daha çok kazanmaya devam edecekler. Daha doğrusu bizim projelerimizde bir kere değil birçok sefer kar elde edebilmek ve sermayeyi katlayabilmek mümkün. Bu tabi ki yatırımcımızın yatırımına bakış açısı ve bekleme süresi ile de ilgili bir durum. Kısaca biz her vadede yatırımcılarımıza kazandırmaya devam edeceğiz.

A.H.K. Gayrimenkul olarak 2018 yılının ikinci yarısında yeni Arsa Yatırım Projemizi ilan edeceğimizi tahmin ediyoruz. Son bir buçuk yıl içerisinde takip ettiğimiz dört ilin ardından son olarak bunu iki ilimize kadar düşürdük. Yeni illerin ve plan bölgelerinin konumlan ve özellikleri birbirinden çok farklı fakat uzun süren araştırma, değerlendirme ve takibimizin ardından bu kararda sona yaklaşmış durumdayız.

Yeni proje bölgenizde de "Kazanç Garantisi" verip aynı sistemi uygulayacak mısınız?
2011 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz üç proje bölgemizde de “Kazanç Taahhüt Sistemi”mizi uyguladık. Uygulamanın da ötesinde tüm projelerimizde yatırımcılarımıza verdiğimiz sözlü ve yazılı garantilerimizin hepsinde fazlası ile kazandırdık ve başarılı olduk. Zaten bu sayede de büyümeye devam ettik.

Yeni proje bölgemizde de elbette tüm yatırımcılarımıza Kazanç Garanti Sistemimizi uygulamaya devam edeceğiz. Hatta bu yeni proje bölgemizde yıl bazında minimum kar garantisi sözü de vereceğiz. Örneğin yeni proje bölgemizde yatırım yapan bir arsa yatırımcımız birinci yılın sonunda minimum yüzde 30, ikinci yılın sonunda minimum yüzde 70, üçüncü yılın sonunda minimum yüzde 125 ve dördüncü yılın sonunda ise minimum yüzde 200 kar elde edecektir. Biz şu ana kadar tüm arsa yatırım projelerimizde az önce bahsettiğim oranlardan daha fazlasını kazandırmayı başardık. Yeni açıklayacağımız Arsa Yatırım Proje bölgemizde ise bu karı minimum seviyede az önce belirttiğimiz oranlarla garanti edeceğiz. Gördüğünüz üzere projemizde uyguladığımız minimum kazanç oranlarımız bile piyasadaki birçok yatırım enstrümanından çok daha fazla ama daha az riskle kazandırabilmektedir.
 


Geri Dön