19 / 05 / 2024

yatırım tercihleri

yatırım tercihleri

Yatırım Tercihleri Araştırması’na göre vatandaşların çoğu büyük ikramiye gibi ellerine hatırı sayılır para geçerse gayrimenkul alacağını belirtiyor. Borç kapatmayı düşünenler ise ikinci sırada yer alıyor.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

Gayrimenkul yatırımı her zaman kazandırır mı?

Türkiye'de yatırım tercihleri arasında gayrimenkul de önemli bir yer tutuyor. Her yatırım aracında olduğu gibi doğru zamanda yapılan gayrimenkul yatırımı ciddi bir kazanç imkanı sunuyor...

Ünlüler gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye'nin en çok kazanan sanatçıların mal varlıkları incelendiğinde, önemli bir bölümünün gayrimenkul yatırımlarına yöneldiği gözleniyor. İşte Sibel Can, Tarkan, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy'un yatırım tercihleri...

Tarlalar, yatırım gözdesi!

Konya ve çevresinde yatırım yapmak isteyenlerin tercihleri arasında ilk sırayı, imarlı olmayan tarla vasfındaki araziler oluşturuyor. Tarlada amortisman süresinin 4-5 yıla kadar düştüğüne dikkat çekiliyor.

İkinci konut alımlarında yatırımın adresi İstanbul’a yakın bölgeler!

İkinci konut alımlarında kişilerin tercihleri ve eğilimleri üzerine bir inceleme yapan emlakjet.com’un araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. İkinci konut alımlarında yatırımın adresi İstanbul’a yakın bölgeler olarak belirlendi.

Dati Yatırım'ın ParkMarine projesi 15 Eylül'de açılacak

Dati Yatırım Holding tarafından Ataköy Marina'da yapılacak ParkMarine projesinin 15 Eylül'de açılması planlanıyor

Almana Group 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Katarlı Almana Grup iyi arazi bulduğu takdirde Türkiye'ye 2 milyar dolardan çok yatırım yapacağını açıkladı

Akuo Kırşehir'de rüzgâr enerjisi yatırımı yapacak!

Kırşehir'de 148 megavatlık rüzgâr enerjisi yatırımı için sipariş veren Fransız Akuo'nun hedefi Türkiye'de 5 yılda 2.2 milyar dolarlık yatırım

Chery'den Sakarya-Karasu'daki bataklık araziye yatırım!

Ford'un ardından Çinli Chery de 500 milyon dolarlık yatırım planını `bataklık arazi'ye göre yaptı

Real'den mağazalarını yenilemek için 6 milyon Euro yatırım!

Kubilay Özerkan, "Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon avro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

yatırım tercihleri Haberi

yatırım tercihleri

Başını sokacak ev Türk insanı için hala bir numaralı tercih olmaya devam ediyor. Yapı Kredi Platinum Bankacılık’ın üçüncüsünü düzenlediği “Yatırım Tercihleri Araştırması 2014” sonuçları açıklandı. Araştırma, gelir düzeyi düştükçe tasarruf eğiliminin arttığını, gelir düzeyi arttıkça da eğilimin tasarruftan harcamaya kaydığını ortaya koyuyor. Türkiye’nin Batı illerinde yatırım eğiliminin arttığını, Doğu illerinde yaşayanların ise yatırımlarının arsa gibi taşınmazlar olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 37’si, büyük ikramiye kazanmak gibi ellerine beklenmedik hatırı sayılır bir para geçerse gayrimenkul alacağını belirtirken, borç kapatmayı düşünenler ise yüzde 18’le ikinci sırada yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 15’i yeni bir iş kuracağını, bir diğer yüzde 15’lik kesim ise tasarruf yapacağını dile getiriyor. 

Araştırmaya katılanların yüzde 33’ü kendisini tasarrufçu olarak nitelendiriyor ve ağırlıklı olarak dövizli mevduatı tercih...