15 / 05 / 2024

Yatırım yeri tahsisi süreçleri

Yatırım yeri tahsisi süreçleri

Elvan, yatırım yeri tahsisine yönelik uygulama süreçlerini hızlandırıp, arsa maliyetlerini de azaltacaklarını belirterek, bütün reform alanlarını kapsayan ve 25 öncelikli dönüşüm programını kararlı şekilde hayat geçireceklerini vurguladı.

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

Ekonomik belirsizlikler karşısında kafası karışan yatırımcı parasını nerede değerlendireceğini araştırırken, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin bir öneri paylaştı. “Faizde asla kalmayın” diyen Gültekin, “Malda kal zinde kal” diyerek yatırım bölgelerini açıkladı.  Özellikle bir yeri işaret etti.

Yeni yatırım aracı sanayi dükkânları oluyor! Yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Konutun yatırım aracı olmaktan çıkıp çıkmadığı tartışılırken, konuya ilişkin değerlendirme Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay’dan geldi. Altınay, konut sahiplerinin artık konutlarını satarak iş yeri almaya başladıklarını aktardı.

Ankara’da büyükşehir belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC ihaleye veriliyor! Bu yatırım fırsatını kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC’yi ihaleye veriyor. Bu yatırım fırsatını kaçırmayın. İhale 23 Şubat 2023’te saat 14.00 yapılacak. Geçici teminat ise yüzde 3 olarak belirlendi.

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Yatırım Teşvik Sistemi’nde proje bazlı teşviklerin yeri!

Proje bazlı teşvikler yatırım verimliğinin artırılması yönü ile kaynakların etkili şekilde kullanılmasını sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olup yatırımcılar açısından da önemli desteklerden yararlanma imkânı sunuyor.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Balance Güneşli'de yüksek kira getirili yatırım fırsatı!

Yüksek kira getirili yatırım fırsatı sunan Balance Güneşli'de işyeri ruhsatlı rezidans ofisler, firmalara önemli bir avantaj sağlıyor...

Erzincan'a 30 milyon TL'lik 2 yeni yatırım!

Erzincan Belediyesi tarafından 30 milyon TL değerinde 2 yeni yatırım hayata geçirilecek. Belediye tarafından Kapalı Pazar yeri ve Katlı Otopark projeleri için zemin etüt çalışmalarına başlandı.

İşsizliğe çözüm: Daha fazla yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, istihdam seferberliğiyle işsizliğin azaldığı açıkladı. Yıldırım, ''İşsizliği mutlaka tek haneli rakamlara indirmeliyiz. Bunun çözümü de daha fazla işyeri daha fazla yatırım'' diye konuştu.

Gayrimenkulde neye yatırım yapılmalı?

RE/MAX Yön Bursa'nın kurucularından olan Göksel Birsen, konut, işyeri ve arsa-arazi yatırımı arasında kararsız kalanlara ipuçları verdi. Birsen, konut almak yerine işyeri yatırımı yapmanın daha kazançlı olduğunu açıkladı.

OSB'lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arazisi iptal edilecek!

Üretim Reform Paketi'yle Organize Sanayi Bölgeleri'ne yeni düzenleme geldi. Bölgede yeri olduğu halde 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi iptal edilecek.

OSB’lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB’lere yeni düzenleme geliyor. Buna göre, OSB’de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Neo Yapı Florida'da yatırım modeli geliştirdi!

Neo Yapı, 45 senelik tecrübe ile 2000 senesinden itibaren 200 bin metrekarenin üzerinde işyeri ve konut projesine imza attı.Neo Yapı şimdi ise NFH Yatırım Modeli (Neo Florida Home) geliştirdi.

Yatırım yeri tahsisi süreçleri Haberi

Yatırım yeri tahsisi süreçleri

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin son 13 yılda aldığı mesafenin tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından takdirle karşılandığını belirterek, "Şu an geldiğimiz noktayı çok daha ileri seviyelere taşımak için orta ve uzun vadede yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi, Türkiye'nin gerek potansiyel büyümesinin artırılması gerekse kırılganlıklarının azaltılması açısından son derece önem arz etmektedir" dedi. 


Elvan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaptığı konuşmada, kamu yönetimi alanında önemli reformlar yapacaklarını söyledi. 


Özellikle kamunun etkin ve hızlı karar alabilmesini sağlayacaklarını anlatan Elvan, "İş dünyamızın ihtiyaçları, talepleri en hızlı şekilde nasıl gerçekleştirilebilir sorusu üzerine inşa edebileceğimiz mekanizmalar oluşturacağız" diye konuştu.


Elvan, Dijital Türkiye Projesi'ni hayata geçirerek, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına gitmeden tüm işlemlerini sanal ortamda sonuçlandırmasını sağlayacaklarını kaydetti. Lütfi Elvan, devlet...