07 / 05 / 2024

yatırımlık arsa alınır mı

yatırımlık arsa alınır mı

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

Doğal güzellikleri ve kültüre zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale, arsa yatırımcılarının radarına girdi. Çanakkale'den arsa almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774, 14 oranında kazanç sağlıyor.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Borsadaki küçük yatırımcılar dikkat! Arsa, konut almış gibi unutacaksınız!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 7.830,23 puana geriledi. Borsadaki düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken, küçük yatırımcılar için uyarı geldi...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Altında ters dalga! Yükseliyor! Altın yatırımcıları müjde! 16 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları

16 Aralık Cumartesi altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar için bugün müjdeli haber geldi. Altın bugün yükselmeye başladı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Aralık 2023 altın fiyatları.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

yatırımlık arsa alınır mı Haberi

yatırımlık arsa alınır mı

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa sahibi ya da ilgilenen kişiyle görüşmelerinizi yaparken kafanızdaki bütün soru işaretlerini gidermek adına yüz yüze de görüşmeniz iyi olabilir.

SATILIK ARSA ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ensonhabercom'da yer alan habere göre, satılık arsa almak pek çok kişi için mantıklı bir yatırım aracı olacaktır, isterseniz farklı sebze veya meyveleri dikip bahçe olarak kullanıp ek gelir sağlayabilir, isterseniz de arsanıza bir yapı yaptırarak değerlendirebilirsiniz.

Bahçe olarak kullanacağınız arsalarda konum en önemli etkenlerden birisidir. Örneğin Akdeniz bölgesinden arsa aldığınız zaman Doğu Anadolu bölgesine göre farklı tarımsal aktivitelere açık olacaktır. Tarım yapabilmeniz için gereken koşulların sağlandığına emin olduğunuz yerlerde arsanızı bu şekilde kullanabilirsiniz.

Arsanızı bir bina...