07 / 05 / 2024

yavaş kent nedir

yavaş kent nedir

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan önemli projelerden biri olan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Mansur Yavaş'ın Ankara projeleri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'yı ortak akılla yöneteceği sözünü vererek, başkent projelerini anlattı.

Mansur Yavaş'tan Başkent'e hafif raylı sistem sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada "Ankara'da ilk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent'e, diğer ucunun Elmadağ'a kadar getirilmesi olacaktır" dedi.

Mansur Yavaş Ankara projelerini anlattı!

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, başkent Ankara’ya prestij katacak olan projelerini açıkladı. İşte Yavaş'ın başkentte hayata geçireceği o projeler...

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Sındırgı kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin temeli atıldı!

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı İlçesi'nde kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin temel atma törenini gerçeklekleştirdi. Temelin ilk harcı Ekrem Yavaş ve Başkan Uğur'un konuşmasından sonra atıldı.

Sındırgı'ya Kent Meydanı Projesi!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde değişim her alanda kendini hissettiriyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın termal turizm alanındaki ilçenin imajın değiştirecek ‘Kent Meydanı Projesi’nin ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Batıkent Sincan metrosu durakları!

Batıkent Sincan metrosu durakları hangileri? Batıkent Sincan metrosu hangi istasyonlarda duracak? Batıkent Sincan metrosu güzergahı nedir? Eryaman Metrosu da denilen Batıkent Sincan metrosu durakları nerelerde İşte Batıkent Sincan metrosu durakları!

yavaş kent nedir Haberi

yavaş kent nedir

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yeni imar planları hazırlandı. Planlar İmpo İmar tarafından hazırlandı. İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, ekip olarak bir başka yavaş kent olan Kırklareli-Vize için de imar planlaması çalışması yaptıklarını, İller Bankası’ndan ihale ile alınan bu planlama çalışmasının halen sürdüğünü söyledi

İş, yavaş kent ilan edilmekle bitmiyor

Hüseyin Oflaz, bir kentin yavaş kent ilan edilmesi için 70 ayrı kriteri taşıması gerektiğini, ancak ondan sonra başvurusunu yapabildiğini söyledi. Oflaz, "Bu kriterleri dünyada 209 kent sağlayabildi. Bu kentlerden 15'inin Türkiye’de bulunması sevindirici bir gelişme. Ancak iş, yavaş kent ilan edilmekle bitmiyor. Bu özelliğin korunması, sürdürülebilmesi, gelişimin ve hayata ilişkin yapılanmanın bu vasıflara göre gerçekleştirilebilmesi de önemli. İşte bu noktada imar planları ortaya çıkıyor.  Çevre, alt yapı, kentsel yaşam, hatta turizm...