26 / 07 / 2024

yayladağı ağaç dikimi

yayladağı ağaç dikimi

Hatay' ın sınır komşusu Suriye’ de yaşanan iç karışıklıktan dolayı 2012 yılında çıkan ve Yayladağı ilçesine de sıçrayan yangından zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması yapılıyor...

TOKİ'den Hatay Yayladağ'a 74 yeni konut müjdesi!

Hatay İli Yayladağ İlçesi Kurtuluş Mahallesi  74 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 17 Şubat 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Hatay'da hayırseverlerin yaptırdığı cami ibadete açıldı!

Hatay Yayladağ'da hayırseverler tarafından yaptırılan Kızılgöl Camisi ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu katıldı. 

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Hatay Yayladağ'a yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Yayladağı ilçesine bağlı Karacurun Mahallesi yolunda çalışmalara başladı.

Eskişehir'de yeşil alanlar çoğalıyor!

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, park yapım çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi ve Alpu Kavşağı mevkilerindeki boş alanlara ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması gerçekleştiriyor.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park yapılıyor!

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a dev park!

Şanlıurfa'yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ'deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Şanlıurfa’da park ve yeşil alan çalışması yapılıyor!

Şanlıurfa’yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ’deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Hatay Yayladağı'nda sosyal marketler zincirinin 11.halkasını açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, düne kadar 10 ilçede faaliyete geçirdiği Sosyal Marketler zincirinin 11.halkasını Yayladağı ilçesinde de oluşturdu ve hizmete açtı.

Yaylada AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Yaylada AVM hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Yaylada AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Yaylada AVM bayramda kaça kadar açık? Yaylada AVM bayramda kaçta açılacak?

yayladağı ağaç dikimi Haberi

yayladağı ağaç dikimi


Bu kapsamda Kızılçat Köyü’nde ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ormanların hayatımızın içerisindeki önemine değinerek, “Maddi ve manevi refahımızın ve kalkınmamızın en önemli araçlarından olan ormanlarımız en temel kalkınma kaynaklarımızdır. Bunu böyle biliyor ve bu amaçla ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. İlimiz genelinde hemşerilerimiz de bu konuda hassasiyet gösteriyorlar, bu da bize huzur ve güven veriyor. ” dedi.


Vali Lekesiz, Suriye’de yaşanılan olumsuzlukların bir şekilde Hatay'a da yansıdığını, orman yangınlarının da bunlardan biri olduğunu ifade etti. Vali Lekesiz, “Buna ilişkin önlemlerimizi olabildiğince almaya çalışmıştık. Komşuda çıkabilecek yangınları öngörüp buna ilişkin bir yol haritası hazırlamıştık. Bunlardan biri de çıkabilecek yangınların ilimize sıçramaması için yaklaşık 60 kilometrelik sınır yolunun genişletilmesi idi. Eğer o tedbirler alınmasaydı o günleri çok daha...