02 / 05 / 2024

yazlık site aidatı

yazlık site aidatı

Yazlık sitelerde, günlük temizlik, güvenlik vb. gibi hizmetler için yazlık sakinleri tarafından belli oranlarda aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, yazlık site aidatları nasıl belirlenir? Yazlık site aidatı ne zaman ödenir?

Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını ödemediği için icralık mı oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını 6 aydır ödemediği için, site yönetimi tarafından icraya verildi...

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Zeytinlik alanlarına yazlık site inşaatı!

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden başlayıp, Edremit Körfezi sahillerine kadar uzanan zeytinlik alanlar yazlık site inşaatlarının tehdidi altında.

Yatırım için yazlık alınır mı?

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Yazlık bölgelerde markalı projelere talep arttı!

Tatil beldelerine gösterilen yoğun talep, yazlık bölgelerdeki gayrimenkul piyasasını harekete geçirdi. Son yıllarda tek yazlık bina formatından çıkan firmalar, artık otel konforu ile ev rahatlığını yaşatacak markalı projeleri patlattı.

Çeşme'de yazlık fiyatları 425 bin TL'yi buldu!

2015 Ocak-Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Nestavilla 15 günde yazlık ev yapıyor!

efa'nın pratik hazır konut markası Nestavilla, yaz tatilini ev konforunda geçirmek isteyenler için yazlık evlerin kurulumunu 15 gün içinde tamamlıyor.

Nestavilla hayalinizdeki yazlık evi 15 günde kuruyor!

Pratik hazır konut markası Nestavilla, yaz tatilini geçirmek istediğiniz yerdeki arsanıza 15 gün gibi kısa bir süre içinde yazlık evinizi kuruyor. Hem de hayalinizdeki gibi bir tasarımla.

Çeşme’nin yazlık ev fiyatları Bodrum’u solladı!

2015 yılı Ocak – Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Yazlık ev alacaklara öneriler!

Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, yazlık ev almak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. İstanbul'a yakın olan bölgeler de tercih edilecekler arasında yer alabilir.

yazlık site aidatı Haberi

yazlık site aidatı

Yazlık site aidatları nasıl belirlenir?

Yazlık sitelerde, günlük temizlik, güvenlik vb. gibi hizmetler için yazlık sakinleri tarafından belli oranlarda aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Aidat, yönetim tarafından belirlenen miktarlarda olup, yine belirlenen tarihlerde ödemesinin yapılması gerekiyor.


Aylık aidat borcu ödemelerinin her ayın en geç 15’ine kadar yapılması gerektiği belirlenmiş ise, bu tarihe kadar ödemelerin yapılmış olması gerekiyor. Aidatların belirlenen zamanda ödenmesi esastır. Zamanında ödenmeyen aidatlar için, yasaların belirlediği kanuni süreç ve yasal işlem uygulanıyor.  

Zamanında ödenmeyen aidatlar

Son ödeme gününe (ilgili ayın 15. gününe) kadar ödenmeyen aidatlar, Gecikmeli Aidat İzleme Formu’na kaydedilerek takibe alınır ve durum Yönetim Kurulu’na raporlanır.


Yönetim Kurulu,

Bağımsız bölüm sakin/maliklerinden aidatlarını son ödeme gününe (ilgili ayın 15. gününe kadar ödemeyenlere şifahi ve yazılı uyarıda bulunulmasına,


Site yönetiminin son ödeme gününe kadar ödenmeyen...