18 / 05 / 2024

YD-ÜFE ocak verileri

YD-ÜFE ocak verileri

Yurt içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen YD-ÜFE, ocakta bir önceki aya göre yüzde 1,55 arttı.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Ocak 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ocak ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüşe  geçen altın bugün tekrar yön değiştirdi. Peki 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 9 Ocak 2024 altın fiyatları.

6 Ocak Cumartesi canlı altın fiyatları: Bugün gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

6 Ocak 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları dün açıklanan ABD istihdam verileri sonrası bir miktar düşüşe geçti. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

Ocak 2024 iş yeri kira artış oranı belli oldu! 

Ocak ayı kira artış oranı, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla beraber kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netleşti. İşte Ocak 2024 kira artış oranı...

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 39,92 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Haziran ayında aylık bazda yüzde 15,62, yıllık bazda ise yüzde 39,92 arttı.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mayıs'ta yıllık yüzde 32,13 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,45, yıllık bazda yüzde 32,13 yükseldi.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 40,10 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,43, yıllık yüzde 40,10 artış gösterdi.

Ocak 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Ocak 2023 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Ocak 2023 rakamları az önce resmen açıklandı. Peki Ocak 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Ocak 2023 rakamları...

Piyasalarda son durum! Borsa, altın, dolar, euro ne oldu? İşte 26 Ocak verileri

Piyasalarda gün ortası verileri belli oldu. Borsada düşüş seyri devam ederken, altın fiyatları ve faizler ne oldu? Dolar ve euro kuru nasıl bir seyir izliyor? İşte yanıtları…

Hyundai Santa FE 2023 fiyatı belli oldu! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi…

Yeni nesil hibrit teknolojisi ile donatılan Santa FE Hibrit’in 2023 yılı fiyatı belli oldu. İşte Hyundai Santa FE özellikleri ve 23 Ocak 2023 fiyat listesi…

Teknosa’da 12 bin 669 TL’ye Samsung Galaxy S20 FE alana Arzum Okka Türk Kahve Makinesi hediye! 2 Ocak 2023 fiyat listesi

Teknosa’da 14 bin 499 TL yerine 12 bin 669 TL’ye satılan Samsung Galaxy S20 FE alana Arzum Okka Türk Kahve Makinesi hediyesi ediliyor. 4 Ocak’ta bitecek kampanya için elinizi çabuk tutun!

Memur yeni yıl zammı ne kadar olacak? Ocak zamlı memur maaşında deprem! Bir bir hesaplandı! Şimdi bakın!

Memur zammı 2023 verileri için tüm dikkatler Ocak ayına çevrildi. Memur yeni yıl zammı ne kadar olacak? Ocak zamlı memur maaşında deprem! Bir bir hesaplandı! Şimdi bakın!

YD-ÜFE ocak verileri Haberi

YD-ÜFE ocak verileri

Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), ocakta, 2015 Aralık ayına kıyasla yüzde 1,55 arttı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ocak ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı.


Buna göre, ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen YD-ÜFE, bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,55, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,32 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 9,25 artış gösterdi. 


Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,21, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,56 artış olarak gerçekleşti.


Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, yüzde 4,81 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, yüzde 3,48 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, yüzde 3,07 ile...