25 / 07 / 2024

yedek mirasçılık

yedek mirasçılık

Mirasbırakan, medeni kanun gereğince ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası art mirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, yedek mirasçı kimdir? Yedek mirasçı atama işlemleri nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri açıklaması yapıldı. Buna göre, başvurular nereden ve nasıl yapılacak ve özel şartlar neler olacak?

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

e-Devlet'ten gerçekleştirilen miras sorgulama kapsamında vatandaşlara doğrudan e-Devlet üzerinden mirasçılık belgelerine ulaşma imkanı sunuluyor. İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Orien İnşaat Taşımacılık Orman Ürünleri Peyzaj Otomotiv Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Orien İnşaat Taşımacılık Orman Ürünleri Peyzaj Otomotiv Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi Turhan tarafından kuruldu.

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arzuhan Eker tarafından kuruldu.

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisinde yedek atama yapacak! İşte yedek atama için şartlar

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin duyuru yayınlandı. Bu önemli ilanın ardından, yedek adayların atanmasına dair bir duyuru da gerçekleştirildi. İlgili başvuru için gereken belgelerin detayları ise duyuruda belirtildi.

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

Workin House İnşaat Hafriyat Metal Mermer Oto Yedek Parça Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Workin House İnşaat Hafriyat Metal Mermer Oto Yedek Parça Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Can tarafından kuruldu.

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

yedek mirasçılık Haberi

yedek mirasçılık

Yedek mirasçı atama işlemleri!

Mirasbırakan, medeni kanun gereğince ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Aynı yükümlülük artmirasçıya yüklenemiyor. Bu kurallar belirli mal bırakmada da uygulanıyor.


Tasarrufta geçiş anı belirtilmemişse miras, önmirasçının ölümüyle artmirasçıya geçiyor.


Tasarrufta geçiş anı gösterilmiş olup önmirasçının ölümünde bu an henüz gelmemişse miras, güvence göstermeleri koşuluyla önmirasçının mirasçılarına teslim edilir.


Mirasın artmirasçıya geçmesine herhangi bir sebeple olanak kalmadığı anda miras, önmirasçıya; önmirasçı ölmüşse onun mirasçılarına kesin olarak kalır.


Önmirasçıya geçen mirasın sulh mahkemesince defteri tutulur. Mirasbırakan açıkça bağışık tutmadıkça, mirasın önmirasçıya teslimi onun güvence göstermesine bağlıdır. Taşınmazlarda bu güvence, yeterli görüldüğü takdirde mirası geçirme yükümlülüğünün tapu kütüğüne şerh verilmesiyle de sağlanabilir.


Önmirasçı güvence göstermez veya artmirasçının beklenen haklarını tehlikeye düşürürse, mirasın resmen yönetimine karar verilir.


Peki, yedek mirasçı...