04 / 05 / 2024

yediemin lisansı alma şartları

yediemin lisansı alma şartları

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor. Peki, yediemin lisansı nasıl alınır? İşte yediemin lisansı alma şartları...

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Siemens 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor!

Türkiye'deki yatırımlarını artıran teknoloji firması Siemens, 2014 mali yılında Türkiye'den 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. Şirket, 2020 yılına kadar Türkiye'den 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor.

Siemens satın alma hedefini 1 milyar Euro'ya çıkardı!

Şirket, pazardaki ciro artışına paralel 2014 mali yılında Türkiye’den toplam 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. 2020 yılında satın alma hedefini 1 milyar euroya çıkaran Siemens Global, Türkiye’yi 30 lider ülkeden biri olarak seçti.

Kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar; Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır? Kentsel dönüşüm lisansı almak için gerekenler nelerdir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 17 firmaya lisans verdi!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi. Söz konusu yönetmelik hükümleri çerçevesinde 2 firmanın elektrik üretim lisansı iptal edildi.

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma!

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma gerçekleşti. Genel Energy, IKBY'deki Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldı.

EPDK 17 firmaya lisans verdi!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi.

Sadece 5 bin lira peşinatla evinizi ve işyerinizi Sur Yapı'dan alma fırsatı!

Sur Yapı'nın başlattığı 5 bin lira peşinat kampanyası " Sadece 5 bin TL peşinatla evinizi ve işyerinizi Sur Yapı'dan alma fırsatını kaçırmayın " sloganıyla tanıtılıyor...

5 bin TL peşinatla evinizi ve işyerinizi Sur Yapı'dan alma fırsatını kaçırmayın!

Sur Yapı'nın 5 bin TL peşinat kampanyası " Sadece 5 bin TL peşinatla evinizi ve işyerinizi Sur Yapı'dan alma fırsatını kaçırmayın " sloganıyla tanıtılıyor.

Çevre Bakanlığı'ndan çevre izin ve lisans uygulaması açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre izinlerinin verildiği internet sunucusunda yaşanan soruna dair gerçek dışı haber ve değerlendirmeler yer alıyor.Çevre Bakanlığı'ndan çevre izin ve lisans uygulaması açıklaması geldi.

Çevre izin ve lisansı nasıl alınır?

Çevre izin belgesi, alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca işletmelere verilecek belge olarak tanımlanıyor. Peki, çevre izin ve lisansı nasıl alınır? İzin nereden alınır?

Çevre izin ve lisans yönetmeliği 1 Kasım'da yürürlüğe girdi!

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanan çeve izin ve lisans yönetmeliği 1 Kasım'da yürürlüğe girdi..

Çevre lisansı nedir?

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, çevre lisansı nedir? Çevre lisansı nasıl alınır?

yediemin lisansı alma şartları Haberi

yediemin lisansı alma şartları

Yediemin lisansı nasıl alınır?

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor.


Bakanlık tarafından, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumuna, ihalesiz olarak da lisans verilebilir.


Lisans verilecek yerler, lisansın süresi, lisansın kapsamı ve lisansla ilgili diğer hususlar, iş ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenir.


Lisans ihalesinin yapılacağı yer, gün ve saat ihalenin yapılacağı tarihten en az bir ay önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilir. Bu ilanda;


a) Lisansın kapsamı ve lisans verilecek yerler,


b) Başvuru sahibinde aranacak şartlar,


c) Başvuruda aranacak belgeler,


ç) Şartnamenin temin edilebileceği yerler ve şartname ücreti,


d) İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat,


e) İhalenin hangi usulde yapılacağı,


f) İhaleye dair diğer hususlar


yer alır.


İlan edilen metnin maddi hata nedeniyle tekrarlanması gerektiğinde söz konusu maddi hata, ihale...