06 / 05 / 2024

Yeni başbakanlık binasının maliyeti

Yeni başbakanlık binasının maliyeti

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Başbakanlık binası için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek, aklınıza Yeşil bina olarak' ne geliyorsa, bunların mevcut. Her türlü teknolojiden faydalanılacak" dedi...

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beypazarı'nın yeni kaymakamlık binası yapıldı!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yeni kaymakamlık binasının yapımı bitirildi.

Yozgat DSİ Hizmet Binası'nın inşaatı hızlandı!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, inşaat çalışmaları süren Yozgat DSİ Hizmet Binası inşaat alanında da incelemelerde bulundu. Başer, hizmet binasının da kısa sürede tamamlanması için çalışıldığından bahsetti. 

Murat Kurum: 2019'da 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kirazlıtepe'de incelemelerde bulundu. Kurum, "2019 yılında 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bunların 25 bini İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'a baktığımızda Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi de bu dönüşüm projelerinden biri" diye konuştu..

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Sancaktepe Belediyesi'nin kaymakamlık binasını sattığı iddiası!

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni yönetimi 50 milyon liralık borçlanma kararı aldı. Yönetim şuan kendi mülkiyetindeki eski belediye binasını bedeli karşılığında İçişleri Bakanlığına devretti.  

Kocaeli Kefken muhtarlık binasının inşaatı şekilleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kefken'e inşa ettiği muhtarlık binası ve pazar alanının inşaatını tamamlıyor.

Yeni başbakanlık binasının maliyeti Haberi

Yeni başbakanlık binasının maliyeti


Projesini TOKİ'nin yürüttüğü ve "Beyaz Saray" olarak anılan yeni Başbakanlık binası, akıllı binalardan da daha akıllı olacak. Son teknolojik ürünlerle donatılacak olan Söğütözü'ndeki bina doğal taşla kaplanacak. Binada beyaz ve krem tonları hâkim olacak. Altında Pentagon modeli harekât merkezi de yer alacak binada dikkat çeken özellikler şöyle: 

SELÇUKLU MİMARİSİ 

-Yeşil bina niteliği taşıyacak Beyaz Saray'da ana Başbakanlık binası yanında arşiv, kapalı otopark ve diğer birimler için de iki ayrı yapı bulunacak. 

-Ana bina Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilecek. Akustiği çok iyi olacak. 

-Binada, bazı birimlerin elektriği güneş enerjisi ile sağlanacak. Güneş enerjisi aydınlatmada kullanılacak. 

- Binadaki atık sular da değerlendirilecek. 

Yağmur suları da biriktirilerek, çimlerin ve yeşil alanların sulanmasında kullanılacak. 


CEREYAN YAPMAYACAK 

-Binada, 'vantilasyon' denilen özel bir havalandırma sistemi bulunacak. 

-Akıllı binalarda rastlanan camların açılmaması ve içeride aynı...