05 / 05 / 2024

yeni binalara internet zorunluluğu

yeni binalara internet zorunluluğu

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

ŞOK'ta 25-30 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! ŞOK'ta yeni haftada hangi ürünlerde indirimler var...

ŞOK yeni haftanın aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. ŞOK'ta bugünden itibaren başlayan indirimler 30 Nisan tarihine kadar devam edecek. 

TOKİ'den son dakika Nisan ve Mayıs 2024 fırsatı! Bu illere 11 kampanyada 2 bin 824 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Nisan ve Mayıs 2024 projeleri resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Bu illere 11 kampanyada 2 bin 824 yeni konut geliyor...

Ayçiçek yağına indirim! A101, ŞOK, Migros, Trendyol ve Bizim Toptan yeni fiyatları açıkladı! Kaçırmayın!

Mutfakların en temel gıda ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağına Ramazan Bayramı sonrası dev indirim geldi. A101, ŞOK, Migros, Trendyol ve Bizim Toptan yeni fiyatları resmi internet siteleri üzerinden duyurdu. Peki ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte son dakika indirimli fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Başak Traktör Nisan 2024 fiyatlarını peş peşe açıkladı! Tarla, bahçe, kompakt yeni fiyat listesi!

Başak Traktör çiftçilerin merak ettiği ve araştırdığı Nisan 2024 fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. İşte Başak Traktör tarla, bahçe, kompakt yeni fiyat listesi...

TOKİ'den peş peşe hem Nisan hem de Mayıs 2024 müjdesi! 14 kampanyada tam 3 bin 629 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hem Nisan hem de Mayıs ayı projelerini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. TOKİ'nin yeni projeleri kapsamında 14 kampanyada tam 3 bin 629 konut geliyor.

Fiat Panda'ya Mart 2024'te tam 10 bin TL indirim geldi! Yeni bir sıfır otomobil almak isteyenler dikkat! 

Otomotiv devi Fiat merakla beklenen yeni fiyat listesini resmi internet sitesi üzerinden peş peşe açıkladı. Fiat'ın en sevilen modelleri arasında yer alan Panda'ya 10 bin TL indirim geldi. 

Fiat'tan tam 75 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi! Doblo'nun yeni fiyatlarını görenler şaşırdı!

Otomotiv devi Fiat merakla beklenen yeni fiyat listesini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Tam 75 bin TL indirim gelen Doblo'nun yeni fiyatlarını görenler şaşırdı...

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

Kia Sportage modelinin yeni fiyatı belli oldu! Kampanya desteği geldi mi?

Kia, merakla beklenen Sportage  ve Sportage  Hibrit modelinin yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı. Bu kapsamda, Sportage’e kampanya desteğinin gelip gelmediği de merak konusu oldu.

Mazda, MX-5’in yeni fiyatını açıkladı! MX-5’in fiyatı kaç TL? Özellikleri neler?

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye pazarındaki modellerinin fiyat listesini revize etti. Bu kapsamda, MX-5 modelinin de fiyat listesini güncelleyen Mazda, yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaştı.

Yüzde 100 elektrikli Ford Mustang Mach-E’ye 73 bin 800 TL zam geldi! İşte Mustang’in yeni fiyatı...

Ford, dünya çapında en büyük üne sahip araçlarından Mustang’in yüzde 100 elektrikli olan modeli Mach-E’ye Ekim 2023 kapsamında 73 bin 800 TL zam yaptı. Bu araca yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, aracın güncel fiyat listesi Ford’un resmi internet sitesinden paylaşıldı.

Fiat Egea Sedan'ın yeni fiyatları açıklandı! Ekim 2023 fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı!

Ekim ayının ilk günlerinde yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler Fiat Egea Sedan modelinin fiyatları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Fiat'ın resmi internet sitesi üzerinden açıklanan Egea Sedan'ın yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı...

Benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam var mı? Sürücüler bu rakamlara göz atın! Akaryakıtta Eylül depremi! 

Milyonlarca sürücü internet üzerinden "Benzine ve motorine zam gelecek mi, indirim var mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 20 Eylül 2023 fiyat listesi...

yeni binalara internet zorunluluğu Haberi

yeni binalara internet zorunluluğu

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. 


Bu kapsamda, fiber erişim altyapısı maliyetlerinin düşmesi ve yatırımların artmasına katkı sağlamak üzere bina içi iletişim altyapısına ait standartlar belirlenecek, söz konusu altyapının paylaşımına ve bina sahiplerinin sorumluluklarına yönelik gerekli düzenlemeler yapılacak ve bunların uygulanması sağlanacak. 


Yeni inşa edilen binalarda sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Genişbant internet altyapısının binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek çalışmalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknoljileri ve İletişim Kurumu ile yerel yönetimler işbirliği yapacak. 


Maliyetler azalacak 


Bina içi internet altyapısı (fiber, ethernet, kablo TV vb.) binanın yapım...