28 / 04 / 2024

yeni borçlar kanunu kiracının erken tahliyesi

yeni borçlar kanunu kiracının erken tahliyesi

Kira hukuku ile ilgili yasal hükümler, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre on senelik kiracılara 1 Temmuz 2014 tarihi itibari ile tahliye düzenlemesi geliyor. İşte on yıllık kiracının tahliyesi yeni borçlar kanunu...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

İş Bankası borç kapatma kredisi nedir? Hangi borçlar kapatılabilir?

Borçları olan ve bir an önce kapatmak isteyenler için yeni bir kampanya da İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası çok ses getirecek borç kapatma kredisini duyurdu. 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin yaşandığı illere yönelik BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre, depremzedelerin kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat geldi. Borçların ana parasını ister peşin isterse de taksit ile ödeyerek tüm borçlarınızı silebilirsiniz. İşte detaylar!

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak

Yeni yapılacak olan düzenleme ile birlikte Kredi Yurtlar Kurumu borçları faizsiz, cezasız bir şekilde kapatılabilecek. Öğrenim kredisi alan kişiler, almış oldukları miktar kadar ödeme yapacak. 27 milyarlık borçlar da silinecek. İşte detaylar…

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

KYK borçları silinecek mi? AK Parti'den yeni adım

AK Parti, borçların düzenlenmesi için ilk adımları atıyor. Meclis gündeminde EYT, KYK borç ve faizlerinin silinmesi gibi pek çok farklı konu var. 

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

yeni borçlar kanunu kiracının erken tahliyesi Haberi

yeni borçlar kanunu kiracının erken tahliyesi

Kiracının tahliyesi yeni borçlar kanunu!

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun,  Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun hükümlerine göre yürürlükten kaldırıldı. Buna karşıni kira hukuku ile ilgili hükümler, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanununda yer alıyor.


Borçlar Kanunu hükümleri doğrultusunda kiracı tahliyesine yeni bir boyut getirildi. Kanuna göre 1 Temmuz 2014 tarihi itibari ile kirada 10 senesini dolduran kiracılar, ev sahipleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden çıkarılabiliyor.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak,...