14 / 05 / 2024

yeni büyükşehirlerin emlak vergisi

yeni büyükşehirlerin emlak vergisi

Ülkemizin en önemli yatırım aracı olan emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Yeni büyükşehir statüsüne kavuşan iller 2 katı vergi ödeyecek. Emlak vergisi ilk taksitinin son ödeme tarihi ise 1 Haziran 2015.

Bu kaçıncı Akaryakıta yeni büyük zam yolda

Akaryakıtta zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Türk Lirası’nın döviz karşısında eriyişi devam ederken petrolün varil fiyatındaki yükseliş de yeni zammın kapısını araladı. Edinilen bilgilere göre büyük bir zammın yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

Bankalar en büyük emlakçı olacak!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'deki Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in borçları karşılığında Akbank'a geçmişti. Bankalar, ödenemeyen kredilerin karşılığında; firma, fabrika, konut, işyeri ve otomobil alıyor. Artık bankalar en büyük emlakçılar olacak...

Mesaken Emlak Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Mesaken Emlak Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaser Arafat Alhan tarafından açıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Tekirdağ Büyükşehir'in yeni binasına FORM İmzası!

Form Şirketler Grubu bünyesindeki Form Endüstri Ürünleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni İl Hizmet Binası’nın tüm iklimlendirme ihtiyaçlarını enerji verimli ve son teknoloji ürünler ile karşılık veriyor.

Selçuk Çalık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürü oldu! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü görevine Selçuk Çalık getirildi. 

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Büyükçekmece için yeni projeler hazırlanıyor!

Büyükçekmece Belediye personeli yeni projeler geliştirmek için Avrupa İşletmeler Ağı ve Teknopark Sorumluları ile belediye hizmet binasında buluştu.

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

yeni büyükşehirlerin emlak vergisi Haberi

yeni büyükşehirlerin emlak vergisi

Ülkemizin en önemli yatırım aracı olan emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Emlak alımlarında her yıl rekorlar egale edilse de yeniden değerleme oranlarındaki artışlar emlak sektöründe alıcıyı bir kez daha düşünmeye zorlar hale geliyor. Emlak vergisi geçen yıla oranla yüzde 5 oranında artış gösterdi. Yeni büyükşehir statüsüne kavuşan iller ise 2 katı vergi ödeyecek.


Emlak vergisinde ciddi oranda ve sürekli yapılan bu artışların vatandaşı olumsuz etkileyeceğini ve emlak yatırımının cazibesi konusunda alıcıyı bir kez daha düşünmeye sevk edeceğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “Emlak değerlerinde 2014 yılında yüzde 3,94 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı 2015 yılı için yüzde 5 olacak. Örneğin, emlak vergi değeri 120.000 TL olan bir evin 2015 için esas olan değeri 126.066...