19 / 05 / 2024

yeni Danıştay Binası nerede

yeni Danıştay Binası nerede

Danıştay’ın yaklaşık 3 yıl önce Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasına taşındığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan Danıştay Binasının yıkımının gündemde olduğunu söyledi.

Danıştay, şeker fabrikaları için gerekçeli kararını açıkladı!

Danıştay 13. Dairesinin, 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin "ihale oluru" kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddedine ilişkin aldığı kararının gerekçesi açıkladı.

Danıştay'dan şeker fabrikaları kararı!

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. Ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi yönündeki davayı iptal etti.

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Konut'a devrini durdurdu!

Danıştay 10. Dairesi, Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye devrini düzenleyen 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi durduruldu. 

Marmaraereğlisi yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor!

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi. Marmaraereğlisi yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor.

Yeni Yargıtay binasını Rönesans İnşaat yapacak!

Yargıtay'ın 1 milyar liraya mal olacak yeni binasının ihale sonucu açıklandı. Yeni Yargıtay binasının ihalesini,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yapan firma kazandı.

Odesa'da yeni havalimanı terminal binası hizmete açıldı!

2 Eylül tarihinde Ukrayna'nın en önemli turizm şehri Odesa'da yeni havalimanı terminal binası Türk Hava Yolları seferiyle hizmete açıldı...

New York'taki Yeni Türkevi Binası lale şeklinde inşa edilecek!

New York Yeni Türkevi Binası lale şeklinde dizayn edildi. Yeni Türkevi Binası'nın hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Danıştay Bahçeşehir Gölet için karar verdi!

Bahçeşehir Gölet projesi ile ilgili şok karar verildi. Danıştay, proje iptalin olmadığını göletle ilgili yetkilerin düzenlemesinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

İlkadım'da Yeni Belediye Hizmet Binası 18 ayda tamamlanacak!

Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası'nın resmi temel atma töreni Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok binanın 18 ayda teslim edileceğini söyledi.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Vodafone Arena'nın yeni kulüp binası açıldı!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın içinde yapılan yeni kulüp binası açıldı. Açılış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temeli atıldı!

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Burası MÜSİAD’ın düşünce fabrikası olacak” dedi. MÜSİAD Başkanı Olpak ise binanın 8 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

yeni Danıştay Binası nerede Haberi

yeni Danıştay Binası nerede

Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan “Cumhuriyetin temsil mekanlarının dizildiği Atatürk Bulvarı aksı üzerinde sürekli, yapıların yıkımla karşılaşması, cephe değişiklikleri ile kimliğinin değiştirilmesi ne bir yenisi daha eklendi. Şimdi de Danıştay Binasının yıkımı gündemde. Bu yık yap kültürü nereye kadar, nedir binalardan istediğiniz?” diye sordu.


Danıştay’ın yaklaşık 3 yıl önce Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasına taşındığını söyleyen Candan şunları söyledi:


“Danıştay binası Cumhuriyetin temsil aksı üzerinde bulunmaktadır. Bu aks ve üzerindeki yapılar tehdit altındadır. Etibank Binasının yıkılması, İller Bankası binasının yıkılmak istenmesi, Zafer Meydanı ve Parkı’nın bölge parkı ilan edilmesi, Güvenpark’a sürekli bir rant alanı olarak bakılmasının amacı bundandır. Ulustan Çankaya’ya uzanan bu aks Çankaya Köşkü ile taçlanmıştır.Cumhurbaşkanlığı’nın kaçak saray taşınması da ideolojik olarak bu aksın kaydırılmasının mekansal karşılığıdır....