12 / 05 / 2024

Yeni Yargıtay binasını Rönesans İnşaat yapacak!

Yeni Yargıtay binasını Rönesans İnşaat yapacak!

Yargıtay'ın 1 milyar liraya mal olacak yeni binasının ihale sonucu açıklandı. Yeni Yargıtay binasının ihalesini,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yapan firma kazandı.




Sözcü Gazetesi'nden Kamil Elibol'un haberine göre; 1 milyar liraya mal olacak yeni binasının ihalesine 7 firma katıldı. İhaleyi 1 milyar 30 milyon TL'lik teklifi ile  Rönesans inşaat kazandı.

 

Rönesans İnşaat daha önce de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapmıştı. Yargıtay'ın yeni hizmet binası Başkent  Ankara  İncek'teki Anayasa Mahkemesi ile Adalet Akademisi arasında inşa edilecek. 

 

Yeni Yargıtay binasını Rönesans İnşaat yapacak!

 

KUBBESİ DE OLACAK
İlk kez bir yargı binasında “Kubbe” yapılacak. Yeni Yargıtay binasının proje alanı 486 bin metrekareden, inşaat alanı ise 513 bin metrekare olarak belirlendi. 

 

Yeni Yargıtay binasının 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacak firma şantiyesini kurup inşaata başlayacak. Rönesans Holding daha önce de, 5 şehir hastanesi projesi dışında; Samsun, İstanbul, Afyon, Diyarbakır, Malatya, Erzurum ve Van'da fizik tedavi ve psikiyatri hastaneleri ihalesini de kazanmıştı.


Geri Dön